- Dette er dritkjipt, men uansett hvordan det går har jeg håp om at vi får satt et punktum snart, sier komikeren til DN.no.

Tommy Steine kjøpte tre luksusbiler hos konkursrammede Auto-Forum. Og selv om bilene for lengst er solgt, kreves han for et millionbeløp for lånene som ble tatt opp hos Santander Consumer Bank og DNB.

- Jeg sitter bare igjen med restlånene, sier Tommy Steine.

Tvistesaken i Nedre Romerike tingrett med Santander Consumer Bank som starter i dag dreier seg om tilbakebetalingskrav for to av bilene, vel 1,1 millioner kroner inkludert renter i lån knyttet til kjøp av en Range Rover og en BMW i 2011. Steine anslår selv saken kan koste ham 1,4 millioner kroner.

Den bilinteresserte komikeren hadde påtatt seg en bijobb som promoansvarlig for Geir Bråthen og Auto-Forum. 44-åringen showet i bilbutikken i Drammen og anbefalte luksusbiler for andre kjendiser.

Samtidig kjøpte Tommy Steine selv tre biler, og hadde en avtale om at Auto-Forum skulle kjøpe dem tilbake for en gunstig pris innen ett år. For lånene knyttet til de to luksusbilene Steine fikk finansiert gjennom Santander ble det oppgitt vel 300.000 i egenkapital, ifølge opplysninger Santander fremla i retten

- Motparten hevder at det er gjort bruk av falske dokumenter, og det mener Santander å ha avdekket. Den oppgitte egenkapitalen ved bilkjøpene samsvarte ikke med virkeligheten. Om det er andre falske dokumenter, får bevisføringen vise, sa Santander Consumer Banks prosessfullmektig Hilde Larsson i retten.

Santander sa opp samarbeidsavtalen de hadde med Auto-Forum umiddelbart etter mistanke om at bilforhandleren hadde oppgitt uriktig egenkapital og salgssummer ved en rekke bilsalg.

Tommy Steine hefter fortsatt for gjelden på en Porsche, en BMW 7-serie og en Range Rover. Avtalene om at Auto-Forum skulle kjøpe bilene tilbake var null verdt etter at selskapet kollapset og gikk konkurs i fjor sommer.

Til påstandene om overprisede biler og fiktiv egenkapital i finansieringsavtaler, har Geir Bråthen tidligere ikke ønsket å kommentere saken. Han avviste til DN at det er solgt biler som ikke er gjort opp for eller med heftelser som ikke er slettet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.