Virksomheter som leier ut og leier inn arbeidskraft bryter fortsatt arbeidstidsreglene systematisk.

Tilsynets folk har gjennomført 356 tilsyn over hele landet så langt i år, både hos utleiefirmaer og hos deres kunder. De verste tilfellene ble avdekket i helsesektoren. Flere hundre timer overtid ut over det som er lovlig i løpet av et år, mange doble vakter over lange perioder og arbeidsøkter som er så lange at det er uforsvarlig.

– I mange tilfeller kan uforsvarlige arbeidstidsordninger rett og slett utgjøre en sikkerhetsrisiko, påpeker direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Det er hittil gitt 598 pålegg totalt, 217 til utleiere og 381 til innleiere. 15 virksomheter, både utleiere og innleiere, er så langt anmeldt til politiet. I tillegg vurderer Arbeidstilsynet å politianmelde ytterligere 20 virksomheter. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.