Det er behov for mer konkurranse i avfallssektoren, ifølge konklusjonen i en rapport fra nordiske konkurransemyndigheter.

- Konkurransetilsynet mener konkurranse i for liten grad brukes i avfallssektoren, noe som medfører høye kostnader og begrenset innovasjon, sier Øyvind Nilssen i Konkurransetilsynet, ifølge en pressemelding fra tilsynet tirsdag.

I rapporten foreslås tiltak for å bedre situasjonen.

REAGERER. Øyvind Nilssen hos Konkurransetilsynet.
REAGERER. Øyvind Nilssen hos Konkurransetilsynet. (Foto: Marit Hommedal)

«Alle kommuner bør bruke anbudskonkurranser for å undersøke om markedet kan tilby bedre og billigere løsninger. Det bør legges til rette for at anbudskonkurransene blir best mulig, gjennom styrking av innkjøpsavdelinger, økt samarbeid mellom kommuner og sterke sentrale fagmiljøer», heter det i rapporten.

Les også:
Asia i dag: - For et kolossalt pengemisbruk

Kraftig fall i investeringene på britisk sokkel i Nordsjøen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert: