I sommer ba klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) Miljødirektoratet om å vurdere praksisen, etter klager fra norske forbrenningsanlegg.

- Vi mener det ikke er smart å legge begrensninger på eksporten av avfall til Sverige. Det er ikke bra miljømessig og bidrar heller ikke til kostnadseffektive løsninger. Eksport av avfall til Sverige har bidratt til at vi når vårt nasjonale miljømål om 80 prosent gjenvinning av avfall, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet til Aftenposten.

I 2013 ble det eksportert 1,6 millioner tonn avfall fra Norge. Det aller meste av dette havnet i svenske forbrenningsanlegg, hvor prisene ofte er lavere enn hos norske forbrenningsanlegg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.