Sentrale kilder i regjeringspartiene bekrefter overfor Aftenposten at økt drivstoffavgift er tema på budsjettkonferansen denne uken.

– Det er dette som er den store nøtten, sier en sentralt plassert Høyre-kilde til avisen. Vedkommende mener det er mulig å få folk til å akseptere at avgiften på bensin og diesel øker med rundt 50 øre.

Venstre har gjort det klart at neste års budsjett må innebære et såkalt grønt skifte i skatte- og avgiftspolitikken, noe partiet mener er svært vanskelig å få til uten å øke drivstoffavgiftene.

Vanskelig for Frp

For Frp, som tidligere har satt foten ned for en slik økning, vil det trolig sitte langt inne å akseptere det denne gangen.

Internt i de fire samarbeidspartiene snakkes det om ulike måter å kompensere for dyrere drivstoff på. Det kan innebære avgiftskutt, å innføre et nytt skattefradrag eller endre på eksisterende avdrag – eller en kombinasjon av flere tiltak. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Krever stans i elavgiftsveksten dnPlus (DN+)

 
Tre skattegrep skal rydde i de verste bransjene dnPlus  (DN+)

Dragkamp om grønne avgifter