Venstre-leder Trine Skei Grande og Frp-leder Siv Jensen skal på studietur til en delstat i Canada for å se hvordan grønt skatteskifte fungerer i praksis.

Tirsdag drar Trine Skei Grande og Siv Jensen på studietur til delstaten British Columbia vest i Canada for å lære mer om hvordan de kan innføre høyere avgifter på forurensende forbruksvarer, skriver VG.

Økte avgifter - lavere skatt

I slutten av juli ble det kjent at de to partilederne har inngått et kompromiss om høyere avgifter på forurensende forbruksvarer, og at inntekten fra forurensings-avgiftene deles ut i form av skattelette. British Columbia har hatt dette skattesystemet i ti år.

Skei Grande la press på regjeringen om grønt skifte i begynnelsen av juli, og hun har stilt harde krav for videre støtte til den borgerlige regjeringen.

I slutten av juli inngikk Norge et samarbeid med EU som forplikter til å kutte 40 prosent av CO2-utslippene fram til 2030.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Grønt samarbeid for Frp og Venstre

 
Lagarde: – Ingen land kan leve kun av olje  

Frp vil fjerne bensinbilene dnPlus