Konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor har valgt å si fra seg sin førtidspensjon fra SAS, opplyser Avinor i en pressemelding mandag.

Pensjonen strekker seg frem til han fyller 60 år.

I forrige uke ble det kjent at Falk-Petersen hever pensjon på 75.000 kroner i måneden fra SAS. Samtidig leder han det statlige Avinor, som vurderer å kjøpe eiendommer for å hjelpe SAS gjennom krisen.

- Jeg viser til de siste dagers omtale av min uforsikrede førtidspensjonsavtale fra SAS, hvor det er blitt reist spørsmål ved om denne avtalen medfører habilitetsmessige problemer i forbindelse med utøvelsen av konsernlederjobben i Avinor. Jeg konstaterer også at omtalen har vært negativ for Avinor og konsernets ansatte, sier Falk-Petersen i pressemeldingen.

- For å sikre at det ikke kan reises habilitetsmessige spørsmål i forhold avtalen - og for å skape ro omkring konsernet, velger jeg å si fra meg førtidspensjonen med umiddelbar virkning, og vil selv orienter SAS om dette, sier Falk-Petersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.