Trafikken til noen av de tradisjonelle feriedestinasjonene går noe ned, men nye destinasjoner har bidratt sterkt til trafikkveksten, skriver Avinor i en pressemelding. Trafikken til Tyrkia, Montenegro og Portugal steg med henholdsvis 33, 25 og 9 prosent.

Ferielandene Hellas og Spania, som mange nordmenn er godt kjente med, ser imidlertid en nedgang i trafikken på henholdsvis 1 og 6 prosent.

– Norske reisevaner endrer seg noe med tiden, og det er gledelig at nye markeder vokser frem og gir de feriereisende flere alternativer når sommerferien planlegges, sier Avinors direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit.

Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn sto for den største trafikkveksten. De regionale lufthavnene hadde en vekst på tre prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik finner han den neste norske verdensstjernen
Utenlandske musikkpromotører jobber backstage på Øya for å finne den neste store stjernen de kan sette på sin egen scene.
01:59
Publisert: