Forlagsgruppen Pearson bekreftet torsdag ettermiddag at samtalene er fremskredne, men påpeker at det ikke er sikkert at diskusjonene vil ende med et salg.

- Pearson bemerker seg spekulasjonene som har vært i pressen den siste tiden og bekrefter at det foregår samtaler om et potensielt salg av Financial Times-konsernet, selv om det ikke er sikkert at samtalene vil føre til et salg, skriver selskapet i en uttalelse.

En kunngjøring er ventet innen kort tid, opplyser en velinformert kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Den britiske næringslivsavisen ble grunnlagt i 1888 og regnes som en av verdens ledende innen sitt segment. FT.com har 4,5 millioner registrerte brukere, 285.000 digitale abonnenter, i tillegg til 600.000 betalende brukere.

Les også: Bonnier regner på bud på Schibsteds største avis i Sverige

Pearson, som er blitt verdensledende innen utdanningsverktøy, tror tiden er inne for å fokusere fullt og helt på sin utdanningsstrategi heller enn å fortsette i mediesektoren, sier den ikke navngitte kilden.

Les også: Financial Times' skivebom (krever innlogging)

Kostbart

Britiske Pearson har eid den lakserosafargede forretningsavisa Financial Times i nesten 60 år.

Ifølge Reuters skal det ha blitt spekulert i om avisen kunne bli solgt for hele én milliard pund, altså i underkant av 13 milliarder norske kroner. Samtidig påpeker flere analytikere at det nok er noe optimistisk.

- Over mitt lik

Potensielle kjøpere skal blant annet være den tyske publisheren Axel Springer, Thomson Reuters og Bloomberg.

Det har lenge blitt spekulert i om Pearson skal selge avisen som har blitt ledet av redaktør Lionel Barber siden 2005. Hans tidligere sjef, Majorie Scradino uttrykket at et salg vil være uaktuelt, med uttrykket «over mitt lik».

FT-gruppen eier også 50 prosent av The Economist. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.