2,28 millioner passasjerer fløy med SAS i november. Det er en nedgang fra 2,4 millioner passasjerer i samme periode i fjor – et fall på 4,8 prosent.

Samtidig øker marginene for flyselskapet. Inntektene per passasjer per kilometer, også kalt yield, økte til én svensk krone, opp fra 95 øre i samme periode i fjor. Justert for valutaendringer ga det en oppgang på ni prosent.

Les også:

Tilbake til normalen

Samtidig som yielden øker, faller kabinfaktoren. Denne viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket. I november var kabinfaktoren på 68,6 prosent, ned 5,1 prosentpoeng fra fjoråret da kabinfaktoren var på 73,7 prosent.

Dette forklarer SAS med fjorårets kampanje i forbindelse med at flyselskapet fylte 70 år. Den resulterte i rekordhøye volumer og en svak yield.

– Trafikkvolumene i november og kabinfaktoren er derfor mer i tråd med nivåene før 2016. Denne trenden er ventet å fortsette igjennom vinterprogrammet i årsskiftet, skriver SAS i en melding.

Stort fall på interkontinentale ruter

Kapasiteten på interkontinentale ruter falt med 2,6 prosent og trafikken falt med 12,8 prosent. SAS forventer at kapasiteten på selskapets langdistanseruter vil falle i de neste månedene siden et Boeing 737 på wetlease ble faset ut i august.

Innenrikstrafikken falt med 2,1 prosent i november, mens trafikken i Europa og mellom de skandinaviske landene falt med 1,5 prosent.

– I tråd med hvordan etterspørselen utvikles sesongmessig, tilpasser vi nettverket for målgruppen vår. Samtidig fortsetter vi å investere i vårt kundetilbud, som verdsettes av våre kunder. I høst har vi oppgradert lounger i Chicago og Paris og åpnet en ny lounge i Oslo og en i Bergen, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding. (Vilkår)

Vilkår

Les også:
Se trailer: Kometen