En enstemmig lagmannsrett dømte igår Kjell Rune Staddeland til ubetinget fengsel i tre og et halvt år samt forbud mot å sitte i et selskaps ledelse eller styre i tre år, skriver Dagens Næringsliv Lørdag.

Han ble dømt for grov økonomisk utroskap for 2,4 millioner dollar - penger lagmannsretten mener tilhørte arbeidsgiveren.

- Det ble en blåkopi av tingrettens dom. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si om det. Men det er klart at jeg er overrasket, sier Kjell Rune Staddeland i kjølvannet av domsavsigelsen i Arendal. Staddeland har hele tiden ment at han er uskyldig.

- Siden dommen i tingretten i vinter har vi snudd hver stein og fått nye opplysninger som jeg mente styrket min sak. Så viser det seg altså at alle de syv dommerne i lagmannsretten er enige om at de ikke tror på meg. Så mye mer er det vel ikke å si, sier Staddeland.

Skyldspørsmålet er dermed avgjort, men Staddeland tok betenkningstid på spørsmålet om lovanvendelse, skriver DN.

Avkledd
I den krystallklare dommen skriver dommerne blant annet at de ikke er «i tvil om at Staddeland var fullt på det rene med at pengene tilhørte JBUH».

JBUH er forkortelsen for Uglands holdingselskap.

Det heter videre i dommen at Staddeland benyttet «anledningen til å tilgodese seg selv på bekostning av sin arbeidsgiver» og at «han var klar over at han ved dette handlet i strid med sin arbeidsgivers tarv. Lagmannsretten finner det også bevist at Staddeland handlet i uberettiget vinnings hensikt.»

Det finnes ingen formildende omstendigheter, mener dommerne.

Les mer om saken her:

<b>Ugland vant – og tapte</b>

<b>Knusende dom mot Uglands eks-sjef</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.