Ifølge Bergens Tidende har administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn og noen få ansatte i investeringsselskapet Argentum fått investere i de samme fondene som selskapet gjør. Det har skjedd gjennom selskapet Bradbenken Partner.

Denne ordningen sto for 16,7 millioner av 24,5 millioner kroner som Høegh-Krohn fikk i 2021.

Overfor avisen har næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) betegnet insentivordningen som en uting.

– Vi liker det ikke, og det er ikke i tråd med statens moderasjonslinje, sa han.

Næringsministeren ba i intervjuet styret i selskapet å endre avtalene og sa at han eller måtte finne et annet styre.

Opprinnelig stilte styreleder Kjell Martin Grimeland seg «noe undrende» til statsrådens kritikk og viste blant annet til at konklusjonen, også fra politisk hold, har vært at inngåtte avtaler må overholdes.

Mandag kveld snudde styrelederen, og Bradbenken Partner skal avvikles.

– For å skape nødvendig ro har aksjonærene i Bradbenken i dag blitt enige om å avvikle investeringsselskapet. Det vil skje over en treårsperiode, skriver styrelederen til BT.

Joachim Høegh-Krohn ble konsernsjef i Argentum i 2006, og fikk ifølge BT stadig høyere utbetalinger i form av bonuser og utbytte - i tillegg til fastlønn.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.