Igår tok advokat Wilfred Rohde Garder for første gang et oppgjør med beskyldningene som har haglet i Oslo tingrett den siste uken, skriver Dagens Næringsliv.

«Fullt ut oppegående»
Den daværende Haavind Vislie-advokaten Garder har overtatt to tredjedeler av Schrøders formue som var plassert i Osco-gruppen. Den dødssyke rederen engasjerte i slutten av januar 2007 Garder til å bistå med juridiske oppdrag.

Les også: Ga bort arv fra sykeseng

- Det var ingen tvil om at Ole Schrøder var fullt ut oppegående, talende og tenkende. Ole var klar, tydelig og visste hva han ville, sa Garder.

Ble advart
- Det er en skjønnmaling av Ole Schrøders helsetilstand, sier Schrøder-familiens prosessfullmektig, Morten Steenstrup, til DN.

Han sier Garder ble advart av barna om den alvorlige helsesituasjonen før overdragelsen av aksjene, og at beskrivelsen er i strid med sykejournalen.

Schrøder-familien mener Osco-gruppens administrerende direktør Per Engen og Garder skal ha samarbeidet tett om å få kontroll på formuen til skisprederen Ole Schrøder.

- Ren løgn
På onsdag kom det frem i retten at den tidligere personalsjefen i advokatfirmaet Haavind, Margareth Svendsen, fikk for tre år siden vite i en samtale med Esther Rohde Garder at hun og hennes ektefelle, Wilfred Rohde Garder, håpet på å overta formuen til en hyttenabo på Hankø.

Les også: <b>Avslørte hemmelighet</b>

- Jeg anser det som ren løgn, sa Garder om hennes forkl#229 igår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.