Petroleumstilsynet var bekymret for Statoils boring flere måneder før utblåsningen på Gullfaks C-plattformen og prøvde å få Petoro til å involvere seg mer i boringen.

Det viser brev og møtereferat DN.no har fått innsyn i.

Allerede i februar i år - tre måneder før utblåsningen på Gullfaks - innkalte tilsynet Petoro til et møte om boringen på Gullfaks.

Petroleumstilsynet etterlyste en mer aktiv rolle fra Petoro siden Petoro er selskapet som forvalter statens 30 prosents direkte eierskap i Gullfaks.

- Hele partnerskapet har et ansvar for det som skjer i lisensen, og er også ansvarlig for sikkerhet, sa Petroleumstilsynet ifølge et møtereferat.

Ptil uttrykket bekymring for Statoils Gullfaks-boring etter at det allerde hadde vært flere farlige hendelser på plattformen. Lille juleaften ifjor mistet Statoil kontrollen over brønnen da et brønnspark inntraff.

Men Petoro svarte at selskapet normalt ikke involverer seg i individuelle boreprogram.

- Petoro er delaktig i vurderingen av nye boremål, men i liten grad på boremetoder for enkeltbrønner og kun på prioriterte felt i Petoro-porteføljen, svarte Petoro.

Det reagerte Ptil på.

- Boring har de største kostnader på et felt, likvel velger Petoro å ha en strategi som ikke inkluderer boring, fremgår det av møtereferatet.

Les også: En gnist unna plattform-eksplosjon