IS, som jevnlig står bak lignende blodbad i den irakiske hovedstaden, sier de også står bak dette angrepet. Nyhetsbyrået AP melder at minst 86 mennesker ble drept da en lastebilbombe eksploderte i Karrada i sentrum av den irakiske hovedstaden rundt midnatt lokal tid.

Kilder i politiet og helsevesenet i byen opplyser til Al Jazeera søndag at tallet på drepte i bilbombeangrepet har steget til minst 131.

I tillegg ble rundt 200 mennesker såret, ifølge kildene. Angrepet skal være det verste i den irakiske hovedstaden så langt i år.

To angrep

Karrada er et middelklassestrøk i sentrum av Bagdad hvor flertallet av befolkningen er sjiamuslimer, og hvor det også bor mange kristne.

Bilbomben ble utløst idet mange unge mennesker og familier fortsatt var ute i gatene etter at solen gikk ned og fasten var brutt under den hellige måneden ramadan. Ifølge journalister på stedet skal mange av de drepte være barn.

Ekstremistgruppa IS sier i en melding at angrepet tok livet av et stort antall sjiamuslimer.

IS har tidligere stått bak en lang rekke angrep mot sivile sjiamuslimer, som ekstremistene anser for å være kjettere.

Mange familier

Også i den østlige delen av byen eksploderte en sprengladning natt til søndag, og her ble minst fem personer drept og 16 personer ble såret. Så langt er det ingen som har påtatt seg ansvaret for dette andre angrepet.

De siste angrepene i Bagdad skjer en drøy uke etter at den irakiske hæren erklærte at IS var drevet helt ut av byen Falluja. Falluja ligger om lag 50 kilometer vest for Bagdad.

Byen var den første ekstremistgruppa tok kontroll over, i 2014. Kampene for å gjenerobre byen var harde. I løpet av ukene offensiven pågikk, flyktet rundt 80.000 personer fra byen, opplyser FN

 

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dn+ (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.