Myndighetene har advart om at dødstallet kom til å stige etter blodbadet i sentrumsbydelen Karrada natt til søndag. Men det var tidlig klart at over hundre mennesker var drept, og at hovedstaden var rammet av det verste terrorangrepet så langt i år.

Over 300 mennesker ble såret, og mange av dem har siden dødd på sykehus. Torsdag ettermiddag opplyser helseminister Adeela Hamoud at tallet på dødsofre har steget til 292. Det er over 40 flere enn to dager tidligere.

177 uidentifisert

Ikke siden den amerikanske invasjonen i 2003 har så mange mennesker blitt drept i ett enkelt angrep i Irak, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fortsatt er over 200 mennesker såret. 177 av de døde er ennå ikke identifisert, mens 177 ofre er blitt overlevert til familiene, opplyser Hamoud i en uttalelse. Det er fortsatt uklart hvor mange barn som var blant de drepte, men kort tid etter angrepet ble det meldt om mange unge ofre.

Den kraftige bomben eksploderte i en handlegate som var full av familier og ungdommer som var ute og hygget seg etter å ha brutt fasten under ramadan. En rekke bygninger tok fyr, og arbeidet med å finne de døde har vært vanskelig og tidkrevende.

DNA-prøver

DNA-prøver har blitt samlet inn fra 150 familier for å kunne identifisere lik som er forkullet til det ugjenkjennelige, opplyser Hamoud til den statlige TV-kanalen al-Iraqiya.

Ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet, som ble utført av en selvmordsbomber i bil. Gruppa har trappet opp sine terroraksjoner mot sivile etter å ha lidd en rekke nederlag på slagmarken både i Syria og Irak den siste tiden.

Flere uker før ramadan startet, oppfordret IS sine tilhengere til å angripe overalt hvor det var mulig.

 

Les også: Familien Kjos skapte pilotkaos

Føler seg forsøkt korsfestet av Aftenposten-redaktør

Kleven verft får milliardkontrakt med Hurtigruten

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert: