Men tallet kan være på vei opp igjen etter to år med kraftig nedgang, ifølge analytikere som følger markedet.

Sist uke forsvant fire rigger fra markedet, og det er markert lavere enn de 12 riggene som i snitt har forsvunnet ut av markedet hver uke siden begynnelsen av året, viser oljeserviceselskapet Baker Hughes ukentlige riggtelling, skriver Reuters.

Ettersom oljeprisene synes å ha løftet seg fra bunnen i januar gir det grunn til å tro på at riggantallet vil stige igjen om oljeselskapene iigjen investerer penger i produksjon, sier analytikerne

Etter tre uker med stigende priser på råolje, kan denne uken bli den første på en måned hvor prisene ender lavere enn de var uken før. Fredag kveld i 21-tiden koster et fat amerikansk lettolje 44,51 dollar, mens prisen lå rundt halvannet dollar høyere for en uke siden. for nordsjøolje er nedgangen rundt to dollar fatet.

Med troen på at prisen igjen skal stige utover året, har minst et selskapet sagt at det vil tilbake til pumpene. Concho Resources Inc annonserte denne uken at de vil øke med to rigger i West Texas i mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.