Etter en lang flytur fra Gardermoen til New York og påfølgende seks timers tett program, er Erna Solberg tilbake på det puritanske ­hotellrommet, litt bekymret for enda en forkjølelse på kort tid. Klokken er blitt tre om natten hjemme i Norge.
Etter en lang flytur fra Gardermoen til New York og påfølgende seks timers tett program, er Erna Solberg tilbake på det puritanske ­hotellrommet, litt bekymret for enda en forkjølelse på kort tid. Klokken er blitt tre om natten hjemme i Norge. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Les hele Magasin-saken: Tilbake i byen hun ble ranet i magasinet+
Sørlandsbyen Farsund er foreløpig siste stoppested for det 300 meter lange lasteskipet Harrier. Etter en dramatisk redningsaksjon utenfor kysten av Jæren i vinter, da skipet havarerte etter motorstopp, ble et mannskap på 21 indere og én russer reddet i land med helikopter. Siden har problemene hopet seg opp. Norske myndigheter mente skipet var på vei til Pakistan for å bli hugget opp og tok derfor båten i arrest.
Sørlandsbyen Farsund er foreløpig siste stoppested for det 300 meter lange lasteskipet Harrier. Etter en dramatisk redningsaksjon utenfor kysten av Jæren i vinter, da skipet havarerte etter motorstopp, ble et mannskap på 21 indere og én russer reddet i land med helikopter. Siden har problemene hopet seg opp. Norske myndigheter mente skipet var på vei til Pakistan for å bli hugget opp og tok derfor båten i arrest. (Foto: Tommy Ellingsen)
Herøy er blant kommunene som klatret flest plasser i Kommune-NM det siste året. Hvert år utarbeides en liste over de beste kommunene i Norge.
Herøy er blant kommunene som klatret flest plasser i Kommune-NM det siste året. Hvert år utarbeides en liste over de beste kommunene i Norge. (Foto: Javad Parsa)
I sin jakt på OL-medaljer trener freeski-utøver Felix Usterud i time etter time på å kontrollere egen kropp mens han henger opp ned i luften. I Oslo Vinterpark finner han en av Norges morsomste terrengparker.
I sin jakt på OL-medaljer trener freeski-utøver Felix Usterud i time etter time på å kontrollere egen kropp mens han henger opp ned i luften. I Oslo Vinterpark finner han en av Norges morsomste terrengparker. (Foto: Thomas T. Kleiven)
Pia Tjelta fikk så vidt tid til en matbit under generalprøven til Amandapris-utdelingen i Haugesund i august hvor hun skulle lede det tv-sendte showet.
Pia Tjelta fikk så vidt tid til en matbit under generalprøven til Amandapris-utdelingen i Haugesund i august hvor hun skulle lede det tv-sendte showet. (Foto: Linda Næsfeldt)
En mann kastet syre i ansiktet på iranske Ameneh Bahrami Nava. Hun mistet synet. Bahrami fikk verdens oppmerksomhet da hun etter en årelang kamp vant frem i iransk rett med sitt krav om å ta fra sin angriper synet, i tråd med et prinsipp i islamsk rett. Rett før hennes bror skulle dryppe syre i hennes angripers øyne, tilga hun ham og lot ham beholde synet. I årene etterpå er flere iranske kvinner blitt rammet av syreangrep. Nå lurer Nava på om hun gjorde det riktige valget.
En mann kastet syre i ansiktet på iranske Ameneh Bahrami Nava. Hun mistet synet. Bahrami fikk verdens oppmerksomhet da hun etter en årelang kamp vant frem i iransk rett med sitt krav om å ta fra sin angriper synet, i tråd med et prinsipp i islamsk rett. Rett før hennes bror skulle dryppe syre i hennes angripers øyne, tilga hun ham og lot ham beholde synet. I årene etterpå er flere iranske kvinner blitt rammet av syreangrep. Nå lurer Nava på om hun gjorde det riktige valget. (Foto: Javad Parsa)
Slawomir Szczerkowski jr. brukte sommeren sin på våpen- og selvforsvarssommerleir for barn mellom ti og tolv år i Nowy Sacz i Polen.
Slawomir Szczerkowski jr. brukte sommeren sin på våpen- og selvforsvarssommerleir for barn mellom ti og tolv år i Nowy Sacz i Polen. (Foto: Linda Næsfeldt)
Senterpartieti-leder Trygve Slagsvold Vedum kjøpte i sommer drops av Razak Mohammed på Spikersuppa i Oslo. Han hadde grunn til å smile siden partiets oppslutning hadde økt kraftig.
Senterpartieti-leder Trygve Slagsvold Vedum kjøpte i sommer drops av Razak Mohammed på Spikersuppa i Oslo. Han hadde grunn til å smile siden partiets oppslutning hadde økt kraftig. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)
Frp-leder og finansminister Siv Jensen strekker på bena i vårsolen før hun skal åpne Frps landsmøte. Inne i salen ble hun møtt med ett minutts stående applaus fra et parti som virket fornøyd med livet i regjering.
Frp-leder og finansminister Siv Jensen strekker på bena i vårsolen før hun skal åpne Frps landsmøte. Inne i salen ble hun møtt med ett minutts stående applaus fra et parti som virket fornøyd med livet i regjering. (Foto: Fartein Rudjord)
I stortingsperiodens første spontanspørretime og i vandrehallen etterpå ble statsminister Erna Solberg konfrontert med at statsbudsjettet kan inneholde spor av kutt. På Solbergs hender var det i alle fall blekkflekker.
I stortingsperiodens første spontanspørretime og i vandrehallen etterpå ble statsminister Erna Solberg konfrontert med at statsbudsjettet kan inneholde spor av kutt. På Solbergs hender var det i alle fall blekkflekker. (Foto: Nicklas Knudsen)
Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre kommer hjem etter en lang valgdag og valgkamp. Tapet ble bittert, og mye dreide seg om Støres private fond.
Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre kommer hjem etter en lang valgdag og valgkamp. Tapet ble bittert, og mye dreide seg om Støres private fond. (Foto: Aleksander Nordahl)
Venstre-leder Trine Skei Grande har kontordag på Stortinget to dager etter valget. Valgkampen skal analyseres, og partiledelsen vil egentlig ikke si så mye til pressen ennå. DNs fotograf ble likevel hilst velkommen inn for en titt. Her rådfører Grande seg med tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum.
Venstre-leder Trine Skei Grande har kontordag på Stortinget to dager etter valget. Valgkampen skal analyseres, og partiledelsen vil egentlig ikke si så mye til pressen ennå. DNs fotograf ble likevel hilst velkommen inn for en titt. Her rådfører Grande seg med tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum. (Foto: Nicklas Knudsen)
Carl I. Hagen sitter på sidelinjen i Stortinget, mens stemmene som setter en endelig stopp for hans drøm om plass i Nobelkomiteen blir talt opp.
Carl I. Hagen sitter på sidelinjen i Stortinget, mens stemmene som setter en endelig stopp for hans drøm om plass i Nobelkomiteen blir talt opp. (Foto: Per Thrana)
Fra vindusbordet på Halfway Pub i Hessle Road i byen Hull minnes den tidligere fiskeren Ron Jessop dagene da festene var villere og fiskerne stiligere enn i noen annen havn. Hull er blitt kåret til Englands verste by.
Fra vindusbordet på Halfway Pub i Hessle Road i byen Hull minnes den tidligere fiskeren Ron Jessop dagene da festene var villere og fiskerne stiligere enn i noen annen havn. Hull er blitt kåret til Englands verste by. (Foto: Mikaela Berg)
Etter to års etterforskning henla Økokrim korrupsjonssiktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder. Hans advokat gjorde det straks klart at Lunder vil kreve en høy erstatning for de tap to års etterforskning har påført ham.
Etter to års etterforskning henla Økokrim korrupsjonssiktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder. Hans advokat gjorde det straks klart at Lunder vil kreve en høy erstatning for de tap to års etterforskning har påført ham. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)
Maya Pedersen tok i 2006 OL-gull i skeleton for Sveits. Nå er målet å ta OL-gull i samme disiplin for Norge i OL i Sør-Korea. Både den gang og nå er treneren hennes Snorre Pedersen.
Maya Pedersen tok i 2006 OL-gull i skeleton for Sveits. Nå er målet å ta OL-gull i samme disiplin for Norge i OL i Sør-Korea. Både den gang og nå er treneren hennes Snorre Pedersen. (Foto: Gunnar lier)
Olav Thon (93) har til sammen gitt over 250 millioner kroner til DNT-hytter og forskning. – Det største ulykken i livet er å arve mye penger, sier Thon, som ikke vil «ødelegge» sine arvinger ved å etterlate seg for store verdier.
Olav Thon (93) har til sammen gitt over 250 millioner kroner til DNT-hytter og forskning. – Det største ulykken i livet er å arve mye penger, sier Thon, som ikke vil «ødelegge» sine arvinger ved å etterlate seg for store verdier. (Foto: Marte Christensen)
Asias midtpunkt: Republikken Tuva ligger på grensen til Mongolia og i enden av en omvei. Det går ingen direktefly fra Moskva, toglinjen som skulle kobles opp til Den transsibirske jernbanen, ble aldri bygget ferdig. Nærmeste storby, Abakan, ligger mer enn 40 mil unna. Etter å ha vært under stortyrkisk herredømme, ble Tuva innlemmet i det kinesiske imperiet, så annektert av Russland. I 1921 erklærte Tannu Tuva seg uavhengig og holdt ut som en egen stat i 23 år. Da landet ble innlemmet i Sovjetunionen, forsvant det både fra kartet og omverdenens bevissthet. De fleste beskrivelsene av dette glemte hjørnet av Sentral-Asia handler om isolasjon, om en romantisk enklave glemt av tiden og verden, et paradis i et dalsøkk innhegnet av ugjennomtrengelige fjellkjeder.
Asias midtpunkt: Republikken Tuva ligger på grensen til Mongolia og i enden av en omvei. Det går ingen direktefly fra Moskva, toglinjen som skulle kobles opp til Den transsibirske jernbanen, ble aldri bygget ferdig. Nærmeste storby, Abakan, ligger mer enn 40 mil unna. Etter å ha vært under stortyrkisk herredømme, ble Tuva innlemmet i det kinesiske imperiet, så annektert av Russland. I 1921 erklærte Tannu Tuva seg uavhengig og holdt ut som en egen stat i 23 år. Da landet ble innlemmet i Sovjetunionen, forsvant det både fra kartet og omverdenens bevissthet. De fleste beskrivelsene av dette glemte hjørnet av Sentral-Asia handler om isolasjon, om en romantisk enklave glemt av tiden og verden, et paradis i et dalsøkk innhegnet av ugjennomtrengelige fjellkjeder. (Foto: Mikaela Berg)
Flere ganger i uken utsetter Jens Stoltenberg og andre i staben seg for tunge styrkeøvelser utendørs, ofte i parken foran Washington-monumentet. I Washingtons fuktige hete er treningen ekstra krevende.
Flere ganger i uken utsetter Jens Stoltenberg og andre i staben seg for tunge styrkeøvelser utendørs, ofte i parken foran Washington-monumentet. I Washingtons fuktige hete er treningen ekstra krevende. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Pappaen til Ingebrigtsen-brødrene, Gjert Ingebrigtsen, synes vi skryter for mye av barna våre i Norge. Syvbarnsfaren og suksesstreneren har selv ikke hatt for vane å skryte av ungene sine. Da datteren i andre klasse kom hjem med en tegning, så han på den og sa: «Jeg ser at du har tegnet, men den er ikke spesielt fin.»
Pappaen til Ingebrigtsen-brødrene, Gjert Ingebrigtsen, synes vi skryter for mye av barna våre i Norge. Syvbarnsfaren og suksesstreneren har selv ikke hatt for vane å skryte av ungene sine. Da datteren i andre klasse kom hjem med en tegning, så han på den og sa: «Jeg ser at du har tegnet, men den er ikke spesielt fin.» (Foto: Tommy Ellingsen)
Over flere år har Aleppos befolkning lidd og levd under granatregnet. På nyåret kom menneskene og historiene om et helvete på jord frem fra ruinene.
Over flere år har Aleppos befolkning lidd og levd under granatregnet. På nyåret kom menneskene og historiene om et helvete på jord frem fra ruinene. (Foto: Aleksander Nordahl)
Les hele Magasin-saken: Nyttår i helvete magasinet+
Regina Wu jobber hardt for den perfekte selfien i tåkehavet på toppen av Holmenkollbakken.
Regina Wu jobber hardt for den perfekte selfien i tåkehavet på toppen av Holmenkollbakken. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
En liten jente bærer et lam med hjem. Flere tiår med krig, sult og terror har herjet med Somalia og hovedstaden Mogadishu. Ingen regjeringer har vært levedyktige og har vært offer for terroristene i Al Shabaab og andre klaner. Norsk-somaliske Hassan Ali Khaire er blitt statsminister i et av verdens verste land å styre.
En liten jente bærer et lam med hjem. Flere tiår med krig, sult og terror har herjet med Somalia og hovedstaden Mogadishu. Ingen regjeringer har vært levedyktige og har vært offer for terroristene i Al Shabaab og andre klaner. Norsk-somaliske Hassan Ali Khaire er blitt statsminister i et av verdens verste land å styre. (Foto: Aleksander Nordahl)
Kevin Glover ved Havforskningsinstituttet holder opp en lakselus. Havforskningsinstituttet i Bergen har påvist at lakselusen er i ferd med å bli motstandsdyktig mot metodene som brukes for å bekjempe den.
Kevin Glover ved Havforskningsinstituttet holder opp en lakselus. Havforskningsinstituttet i Bergen har påvist at lakselusen er i ferd med å bli motstandsdyktig mot metodene som brukes for å bekjempe den. (Foto: Eivind Senneset)
Lucille ser på kjæresten Yaël idet hun skal fyre opp bongen. Bak sitter Sully og Florent. Det er tredje dag med bursdagsfeiring for Robin Mionnet (18) Flixecourt – en liten landsby i det gamle industribeltet nord i Frankrike. Nedturen begynte i 1983. Tekstilfabrikken, hjørnesteinen, ble lagt ned. 3000 arbeidere mistet jobben. Nå er fabrikken et grått betongkadaver utenfor sentrum, et forfallent symbol på en arbeiderklasse som ble halsende etter i et race mot frihandel, privatisering og utflagging. I 2017 stemte Frankrike mellom Le Pen og Macron. Men ifølge ungdommen er fremtiden er like bekmørk, uansett.
Lucille ser på kjæresten Yaël idet hun skal fyre opp bongen. Bak sitter Sully og Florent. Det er tredje dag med bursdagsfeiring for Robin Mionnet (18) Flixecourt – en liten landsby i det gamle industribeltet nord i Frankrike. Nedturen begynte i 1983. Tekstilfabrikken, hjørnesteinen, ble lagt ned. 3000 arbeidere mistet jobben. Nå er fabrikken et grått betongkadaver utenfor sentrum, et forfallent symbol på en arbeiderklasse som ble halsende etter i et race mot frihandel, privatisering og utflagging. I 2017 stemte Frankrike mellom Le Pen og Macron. Men ifølge ungdommen er fremtiden er like bekmørk, uansett. (Foto: Line Ørnes Søndergaard)
– Bruk hjelm din dust, utbryter Christen Sveaas som fersk styre­leder i Norske Skog til avgått styreleder Henrik A. Christensen som er i ferd med å sette seg på sykkelen etter endt ekstraordinær generalforsamling.
– Bruk hjelm din dust, utbryter Christen Sveaas som fersk styre­leder i Norske Skog til avgått styreleder Henrik A. Christensen som er i ferd med å sette seg på sykkelen etter endt ekstraordinær generalforsamling. (Foto: Aleksander Nordahl)
Den svenske snekkeren Carl Thomas Andersson (bildet) har solgt 51 leiligheter direkte til Oslo kommune. 5. september i år møtte han Geir Fredriksen (som sitter inne i Teslaen) på en parkeringsplass i Asker. Fredriksen satt i innkjøpsteamet til Boligbygg. Oslo kommune kjøpt eiendom for over 220 millioner direkte fra konkursgjengangeren Andersson.
Den svenske snekkeren Carl Thomas Andersson (bildet) har solgt 51 leiligheter direkte til Oslo kommune. 5. september i år møtte han Geir Fredriksen (som sitter inne i Teslaen) på en parkeringsplass i Asker. Fredriksen satt i innkjøpsteamet til Boligbygg. Oslo kommune kjøpt eiendom for over 220 millioner direkte fra konkursgjengangeren Andersson. (Foto: Fredrik Solstad)
Valgnattens ansikter: Se gleden og skuffelsen når Høyre og Arbeiderpartiet får valgresultatet
02:52
Publisert: