Handelskrigen president Donald Trump startet mellom USA og Kina har fortsatt gjennom sommeren. Flere finansinstitusjoner er ute med nye advarsler om den kinesiske økonomien.

Verdens største obligasjonsforvalter frykter handelskrigen kan utvikle seg til en valutakrig.

USAs konflikt med Iran har også tettet seg til etter en rekke hendelser til sjøs i det travle Hormuzstredet. Uroen har også slått ut i oljeprisen siden en femtedel av verdens oljetransport går gjennom stredet. Hvis det ender med væpnet konfrontasjon mellom USA og Iran kan oljeprisen stige til 150 dollar fatet, ifølge analyseselskapet Capital Economics. Men norsk analytiker mener det er liten sjanse for at det vil skje.


Ursula Von der Leyen er blitt en av Europas mektigste etter at hun er valgt til EUs nye toppsjef. Von der Leyen var tidligere Tysklands forsvarsminister.

Meglerhussjef Ottar Ertzeid har også fått seg ny jobb i sommer. Nå går han trolig betydelig ned i lønn for å bli den nye DNB-sjefens mest betrodde kollega.

Anita Krohn Traaseth har gitt seg selv tid frem til 2020 med å gå til ny jobb etter at hun sluttet som Innovasjon Norge-sjef. Men hun har den siste tiden tatt på seg noen verv.

Den tidligere luksusmegleren Miguel Sørholt valgte å selge meglervirksomheten i 2013 og tok med seg kone og barn til Florida. Men fordi barna kunne risikere 40-65 prosent arveavgift dersom de slo seg ned i USA permanent, tok han med seg familien på flytteferd igjen. – Det var en ganske upopulær avgjørelse jeg tok, altså, men sånn er det.


Deutsche Bank har vært i nyhetene denne sommerferien etter at den besluttet å legge ned sin virksomhet i USA.

Det vakte ekstra oppsikt at mellomledere på bankens London-kontor inviterte skreddere til kontoret for å tilpasse dyre dresser samme dag som 18.000 kollegaer mistet jobben.

Sjefene som langt på vei har vært ansvarlige for å ha styrt skuten på grunn, har imidlertid blitt klekkelig betalt.

Kryptovaluta har preget sommerens nyhetsbilde. Først ble Bitcoins Norge angrepet.

Så lanserte Facebook sine planer om en ny kryptovaluta. Sosiale medier-gigantens nye «Facebucks» skal hete Libra, men planene møtte raskt motstand.

Snart kommer en strøm av nye elektriske biler til Norge. Blant annet kommer Volvo med den helelektriske Polestar 2, som skal konkurrere med Tesla Model 3. I tillegg kommer også Volkswagen-gruppen med tre nye små elbiler.

Eiere av den nye Tesla Model 3 kan derimot glede seg over å ha en veldig trafikksikker bil.

I en dom fra tingretten ble både kunden og arbeidsgiver dømt til å betale erstatning til en ung kvinnelig ansatt. Dommen er banebrytende, mener advokaten.

DNs Eva Grinde mener dommen vil senke terskelen for å gå til sak i fremtiden og at det er bra. «Når lynsjestemningen herjer slik den enkelte steder til tider gjorde under Metoo, er edruelige systemer ikke bare gode, men nødvendige å ha,» skriver hun.

I dagligvaremarkedet sliter Rema.

Ferske tall viser at Remas forsprang som Norges største dagligvarekjede nå er under kraftig press.

Innen detaljhandelen sliter også Nille. Toppsjef Kjersti Hobøl er finanskvinnen bankene snur seg til når økonomisk skakkjørte selskaper skal reddes. Tidligere har hun snudd interiørkjedene Princess og Kid fra krise til suksess. Å få Nille-kjeden i pluss er en av de største utfordringene hun har hatt i karrieren, sier hun.

Digitale shoppingvaner og et skred av nye nettbutikker har for øvrig også snudd den norske klesbransjen på hodet.

Klær kleskjedene ikke får solgt, kan fort ende i Kurdistan.

300 tonn ubrukte klær sendes ut av landet
Containere med helt nye klær sendes ut av Norge. DN har sett på hva som skjer med de enorme mengdene nye klær som ikke kan selges i Norge.
01:38
Publisert:

Anbefalt langlesing

Forrige helg fortalte DN historien om hvordan noen av Norges rikeste familier ble svindlet for enorme beløp. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.