Advarer mot
hytteflytting for
å få strømstøtte

Dagens strømpriser kan friste noen hver til å melde flytting for å få strømstøtte også der, men det kan få konsekvenser.

Skatteetaten har ansvar for bostedsregistrering i Folkeregisteret og for skattleggingen.

– Folkeregisterloven sier at du skal være registrert der du oppholder deg mest, og det er dette vi forholder oss til når vi vurderer flyttesøknadene, sier direktør Elin Imsland i Folkeregisteret.

Det vil si at dersom du sender inn en flyttemelding til et sted hvor du ikke har din regelmessige døgnhvile, så regnes den som fiktiv og bryter med forskriften.

Imsland peker på at riktig folkeregistrert adresse er spesielt viktig for kommunene. De bruker den for å vite hvem som har krav på kommunens tjenester og til samfunnsplanlegging.

Hytteflyttingen får også konsekvenser for skattlegging. Når du melder flytting til hytta vil kommunen hytta ligger i etter hvert være den som får deler av inntektsskatten din.

I tillegg er det slik at boligen hvor du er folkeregistrert og bor i vil bli regnet som primærboligen din. Det vil si at din tidligere primærbolig, vil bli regnet som sekundærbolig.

Videre kan det bety høyere formuesskatt og innvirke på boligsalg eller utleie. (NTB)

Apple vil
lage Iphone
14 i India

Den nye Iphone 14 skal produseres i India. Apple kunngjorde valget mandag.

Den nye Iphone 14-serien introduserer ifølge Apple ny teknologi og viktige sikkerhetsfunksjoner og skal produseres i India, opplyste selskapet mandag. Tidligere generasjoner har vært laget i Kina.

Apple avduket sin siste serie av mobiltelefoner tidligere denne måneden. De får forbedrede kameraer, raskere prosessorer og mer batteritid.

India er verdens nest største smarttelefonmarked etter Kina, men Apple har slitt med å ta en større andel av markedet fra konkurrenter som produserer billigere smarttelefoner. (NTB)

Fra Reitan
til Løvenskiold

Trond Bentestuen (52) er ansatt som administrerende direktør i Løvenskiold Handel. Det melder selskapet mandag.

Bentestuen var norgessjef i Rema 1000 fra 2018 frem til 2021.

– Jeg ser frem til at Trond Bentestuen, som har lang erfaring fra ledende stillinger i varehandel og finans, skal bidra til videreutvikling av Løvenskiold Handel og Maxbo og styrke selskapets posisjon som en ledende aktør i byggevarebransjen, sier konsernsjef Carl Otto Løvenskiold i meldingen.

Løvenskiold Handel er heleid av Løvenskiold-Vækerø, og betjener både forbrukere og profesjonelle kunder gjennom kjeden Maxbo som omfatter 65 varehus.

Bentestuen tiltrer stillingen senest 1. januar 2023. (DN)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.