– Vi har overoppfylt på alle parametere, sier mannen som har arbeidet mer enn ett år med storarrangementet i Bergen, arrangementssjef Helge Stormoen.

– Det ble for dyrt å fjerne alle fartsdumpene i VM-løypene og sette dem tilbake etterpå. Men ellers har sykkel-VM gått over all forventning, legger han til.

Nå har Stormoen bare en liten uro igjen. Det er regnskapet.

– Vi tjener ikke penger. Men prognosen er break-even på budsjettet på rundt 135 millioner kroner. Det fulle svaret får vi ikke før sist i 2018 med omfanget av momskompensasjon, sier han.

- Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det sier seg selv. Det er helt opplagt.

- Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Nei, tilbakemeldingene er at vi har satt en ny standard, at vi leverer og folk er fornøyde.

- Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til Bergen, til alle de 2000 frivillige som har stått på, i alt fra én vakt til fulltid fra morgen til kveld. Mot å få en matpakke og et plagg. Uten dem hadde ikke dette vært mulig.

- Hva gjør du i helgen?

– Det er fellesstart og fullt trykk. Søndag kveld – etter siste premieutdeling og avslutningsseremonien, kan jeg kanskje senke skuldrene litt. Ikke helt ned, men gradvis nedover.

- Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg er forferdelig glad i pasta. Så en italiensk pastavariant – fortrinnsvis med en god Barolo til. Jeg spiser så mye pasta at det ikke er plass til dessert etterpå.

- Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da må vi samle trådene. Og bidra så godt vi kan til å bringe Bergen tilbake til normalen.(Vilkår)