Boris Johnson er blitt ny statsminister i Storbritannia og skal forsøke å reforhandle skilsmisseavtalen med EU, men DNs kommentator Kjetil Wiedswang mener alle politiske retninger Johnson kan ta, ser ut som blindveier.

Boris Johnsons motpart i eventuelle nye EU-forhandlinger har også hatt et lederskifte.

Ursula Von der Leyen erstatter Jean-Claude Juncker som EUs nye toppsjef. Von der Leyen var tidligere Tysklands forsvarsminister.

USAs konflikt med Iran har også tettet seg til etter en rekke hendelser til sjøs i det travle Hormuzstredet. Uroen har også slått ut i oljeprisen siden en femtedel av verdens oljetransport går gjennom stredet.

Hydro-toppsjef Hilde Merete Aasheim frykter at en opptrapping av konflikten i Hormuzstredet skal ramme Hydros aluminiumssmelteverk i Qatar. Anlegget er avhengig av at skip kan ferdes fritt gjennom Hormuzstredet.

Handelskrigen president Donald Trump startet mellom USA og Kina har fortsatt gjennom sommeren. Flere finansinstitusjoner er ute med nye advarsler om den kinesiske økonomien.

Verdens største obligasjonsforvalter frykter handelskrigen kan utvikle seg til en valutakrig.

Samordna opptak har presentert opptakstallene til universitet og høyskoler. NTNU er lærestedet med lengst ventelister og medisinstudiet i Oslo er fortsatt studiet med det høyeste opptakskravet. Der holdt det ikke engang for søkere med 6 i alle fag.

Deutsche Bank har vært i nyhetene denne sommerferien etter at den besluttet å legge ned sin virksomhet i USA.

Få uker etter viste kvartalsresultater at den tyske storbanken er i røff sjø.

Equinor la torsdag frem et resultat som var hele ti prosent svakere enn ventet.

Her hjemme har det blusset opp debatt om nivået på styrehonorarer. Styrelederne i de største børsselskapene får mellom 600.000 og 800.000 for jobben. Det mener flere næringslivstopper er for lavt.

Butikk-Norge er kraftig endring. I dagligvaremarkedet sliter Rema om dagen.

Innen detaljhandelen sliter også Nille.

… og Kremmerhuset.

Og blant sportskjedene opplever XXL omsetningsfall.

De opplever blant annet sterk konkurranse fra nykommeren Sport Outlet.

De tre svenske gigantkjedene Biltema, Clas Ohlson og Jula derimot, har tatt store markedsandeler de siste årene.

Nå starter Arbeiderpartiet valgkampen for alvor. – Vi har makten i tre av de fire største byene. Den skal vi beholde. Nå skal vi ta opp kampen om Stavanger, sier Jonas Gahr Støre.

Det har vært sommerstille i de fleste store markeder i juli.

Siste fire uker:

Hovedindeksen: -1,3 prosent

Dollarkursen +1,6 prosent til 8,58 kroner

Euro +0,2 prosent til 9,7 kroner

Britiske pund -0,4 prosent til 10,85 kroner.

Bitcoin, som doblet seg i verdi i vårmånedene, har falt noe tilbake i juli, ned rundt 8 prosent siste fire uker.

I USA har det vært børsoppgang så langt i juli. Den brede S&P 500-indeksen er opp 1,8 prosent, mens oppgangen på Nasdaq siste fire uker har vært 2,7 prosent.

Oljeprisen har vært handlet i båndet mellom 62 og 67 dollar i juli og er nå på rundt 63 dollar, et fall på 2,8 prosent siden starten av måneden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.