Oslo: Støttegruppen til Telenors Vimpelcom-styremedlemmer ble ikke nevnt da Telenor møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonsjomité i januar.

Daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas svarte bekreftende på et spørsmål om at beslutninger i Vimpelcom ikke er på Telenors bord. Baksaas uttalte også: «Vi har adskilte informasjonskorridorer mellom det som er aktivitetene til Vimpelcom Ltd., og det som er Telenor-konsernets aktiviteter. Det følger av internasjonal lovgivning der selskaper er børsnotert.»

Han viste til at det i tidligere konflikter rundt eierskapet i Vimpelcom ble stilt spørsmål ved sammenblanding av strategi i Telenor og Vimpelcom.

«Så dette var en veldig viktig måte å arbeide på for konsernet», sa Baksaas.

DN stilte Jon Fredrik Baksaas spørsmål blant annet om støtteapparatet til styremedlemmene i Vimpelcom fredag. Han svarte følgende:

«Jeg har tidligere gitt mange kommentarer til saken der Vimpelcom er tatt til etterforskning. Mange i Telenor har gjennom mer enn 10 år jobbet systematisk og grundig med mange konfliktspørsmål, perspektiv, muligheter og utfordringer hva gjelder Telenors eierskap i Vimpelcom helt tilbake til sent 90-tall. Etterforskningen pågår og andre gjennomganger er underveis. Jeg kommer derfor ikke til å gi flere kommentar nå.»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.