Politiet opplyser at Brahmin-statuen i helligdommen i sentrum av Bangkok bare fikk mindre skader i eksplosjonen, og det eneste tegnet på ødeleggelse er det forvridde smijernsgjerdet.

Blomsterselgere er allerede på plass igjen rundt helligdommen, og et titall thailandske munker ledet an i bønnen. En slektning av en malaysisk mann som ble drept, kom med blomster.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men politiet leter etter en mann i gul t-skjorte som ble observert av et overvåkingskamera da han gikk inn på helligdommen, satte fra seg en ryggsekk og gikk ut igjen.

Andre mistenkte

- Vi mener han er bombemannen. Vi ser også etter andre mistenkte for slike angrep blir vanligvis ikke planlagt av en person, sier talsmann for det nasjonale politiet Prawut Thawornsiri.

Prawut la til at et annet forsøk på et bombeangrep ved en travel kai tirsdag hadde forbindelse til Erawan-angrepet. Ekspertene mener å ha funnet likhetspunkter mellom de to angrepene.

Politiet utelukker ingen gruppe som ansvarlig for bombene, selv om metodene ikke ligner på noe som muslimske opprørere i sør eller rødskjortene som støtter tidligere president Thaksin Shinawatra, vanligvis bruker.

- Angrepet bærer ikke preg av de muslimske opprørerne eller rødskjortene. Begge har gjennomført terrorangrep tidligere, men ikke på en sånn skala, sier Angel Rabasa ved RAND Corporation.

Uigurer

Politiet sier at de nå vurderer muligheten for at etniske uigurer kan stå bak bomben, Thailand deporterte i forrige måned 109 uigurer til Kina.

Hundrevis eller tusenvis av uigurer har flyktet fra Xinjiang-provinsen i Kina, og mange av dem reiser gjennom Sørøst-Asia på vei til Tyrkia.

Erawan-helligdommen er særlig populær blant turister fra andre asiatiske land, som Kina, Singapore og Filippinene.

Mange av de 22 som ble drept i attentatet, var utlendinger, og flere av dem var fra Kina, Hongkong og Taiwan. En var også en britisk kvinne som var bosatt i Hongkong.

Les også: Ber Thailand-turister være årvåkne

Thailands «teflon-økonomi» under press  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.