Den amerikanske finanskrisen har nådd Europa med full kraft. Islandske myndigheter redder Glitnir ved å betale 600 millioner euro for 75 prosent av selskapet. Redningsaksjonen er en siste i en rekke europeiske banker som har vaklet det siste døgnet.

Les mer: Redder Glitnir

I Tyskland har tyske myndigheter og banker gjennomført en redningsaksjon på 35 milliarder euro i banken Hypo Real Estate.

Britiske myndigheter er mandag ventet å offentliggjøre planer for en nasjonalisering av den kriserammede husbanken Bradford & Bingley. Den spanske bankgiganten Santander tar etter alt å dømme over filialnettverket og innskuddene i banken, mens staten tar over bankens utlån.

Det britiske huslån-markedet har tørket helt inn i det siste. Tall fra Bank of England viser at mens det netto ble gitt i snitt 4,7 milliarder pund i huslån i Storbritannia per måned så langt i år, falt utlånene til bare 143 millioner i august. Det er det laveste utlånet noensinne registrert.

- Huslånmarkedet opphørte i praksis å eksistere i august, sier valutastrateg Steve Barrow i Standard Bank til Telegraph.co.uk.

I Benelux-landene må Fortis Bank reddes. I forrige uke falt Forties kraftig på børsen, nå delvis nasjonaliseres banken etter at myndighetene i Belgia, Nederland og Luxembourg søndag ble enige om å spytte inn 11,2 milliarder euro for å holde banken i live.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.