DN skrev tidligere denne uken om stjernealpinist Aksel Lund Svindal som tjente 14,4 millioner kroner på investeringen sin i Bank Norwegian bare i løpet av onsdagens handel.

Svindals aksjepost i banken er nå verdt over 62 millioner kroner.

Onsdag hentet banken inn 300 millioner kroner i en rettet emisjon og varslet samtidig at det har mål om en notering på Oslo Børs i løpet av andre kvartal i år.

Nyheten ble godt mottatt i aksjemarkedet. Bank Norwegian steg drøye 30 prosent på listen over unoterte norske selskaper onsdag.

Solberg har tjent 50 mill.

VG skriver fredag at Lund Svindal har fulgt investeringsrådene han har fått fra den Monaco-baserte investoren Arne Fredly (51). Også tidligere proffsyklist Thor Hushovd og rallystjernen Petter Solberg skal ha fått råd fra den norske investoren:

- Jeg følger bare Arne Fredlys råd, sier Petter Solberg til VG.

Petter Solberg skal ifølge VGs opplysninger i dag ha rundt 300.000 aksjer i selskapet etter å ha vært oppe i 1,1 millioner aksjer på det meste. Totalt har han tjent 50 millioner på investeringen, ifølge VG.

Avisen skriver at Thor Hushovd trekker frem investeringen i Bank Norwegian som «den beste investeringen han har gjort rent økonomisk» i boken «Thor», som er skrevet av forfatter Jostein Ravnåsen.

Fredly har mellom 650 og 700 millioner i gevinst

DN skrev torsdag at Fredly gikk inn i Bank Norwegian for 4,5 år siden da aksjen lå på to kroner, men solgte etter kort tid to millioner aksjer til sine Monaco-baserte idrettsvenner Solberg og Hushovd. Han satt lenge på de resterende 15 millioner aksjene, men har i flere runder tatt gevinst og solgt seg ned.

En gjennomgang av aksjonærlisten gir investor Fredly en realisert og urealisert gevinst på mellom 650 og 700 millioner kroner etter dagens kurs.

I dag sitter Fredly igjen med tre millioner aksjer i Bank Norwegian, som på torsdagens børstopp var verdt rundt 225 millioner kroner.

På det meste hadde imidlertid Fredly 17 millioner aksjer, noe som idag ville gitt en verdi på nærmere 1,3 milliarder kroner.

– Det er voldsomt. Bank Norwegian har gått forbi alle mål jeg hadde satt, sier den Monaco-baserte moldenseren.

Les mer: – Det er voldsomt. Bank Norwegian har gått forbi alle mål jeg hadde satt dnPlus (DN+)

Har steget 300 prosent

Siden Bank Norwegian-aksjen ble introdusert til unotertlisten i juni 2014, har aksjen steget 300 prosent.

Toppsjef i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos er sammen med barna og forretningspartner Bjørn H. Kise den dominerende eierkonstellasjonen i Bank Norwegian. De eier direkte og indirekte 19,3 prosent av banken. Bare i løpet av onsdagens handel steg verdien av aksjene med 550 millioner kroner.

Også investor Torstein Tvenge og eks-rallycrosskongen Egil Stenshagen med familie er store aksjonærer i banken. Deres papirgevinster onsdag var på henholdsvis 52,5 millioner kroner og 109,5 millioner kroner.

Les mer: Super-G(evinst) for stjernealpinist og Formuen gikk rett til værs dnPlus (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Uenighet i MDGs lederduo

Eksperter mener DNB kan ha brutt loven

Trøim gir gass i nytt styre

BMW med sin første ladbare luksus SUV
DN tester nye BMW X5 plugin hybrid
01:37
Publisert: