(Oppdatert artikkel)

Bank of America bekrefter onsdag at banken vil betale en kompensasjon på 8,5 milliarder dollar, omkring 47 milliarder kroner, til en gruppe på rundt 20 investeringsselskaper og forvaltere som kjøpte gjeldsinstrumenter av banken i perioden som ledet opp til finanskrisen i 2008. Gruppen inkluderer forvaltere

- En enorm sak
Avtalen dekker nærmest alle gjeldsinstrumenter utstedt av boliglånsbanken Countrywide, som i 2008 ble kjøpt av Bank of America for 4,1 milliarder dollar i aksjer. Bankanalytiker Michael Mayo i Credit Agricole mener avtalen har stor betydning.

- Jeg mener dette er en enorm sak. Det er på tide at sektoren løser sakene fra finanskrisen og fokuserer på å rette opp selskapene sine og bedre økonomien, sier Mayo.

Nuller bankens resultat i andre kvartal
På bakgrunn av forliket venter Bank of America å rapportere et tap i andre kvartal på mellom -0,88 dollar per aksje og -0,93 dollar per aksje, ifølge selskapet.

New York Times skrev tirsdag at banken var i ferd med å inngå avtalen.

Forliket er antatt å være det største i sitt slag som er knyttet til boomen innenfor amerikanske søppel-boliglån, som ledet til finanskrisen i 2008, ifølge avisen.

Ventes bane vei for flere forlik
Forliket ventes også å bane vei for lignende avtaler mellom private investorer og andre banker, som Wells Fargo og JPMorgan Chase, ifølge FT.com.

Bank of America godtok i januar i år å betale boliglånsinstiusjonene Fannie Mae og Freddie Mac 2,6 milliarder dollar, over 14 milliarder kroner, for å forlike krav om at Countrywide hadde solgt boliglån utenfor retningslinjene og uten tilstrekkelig sikkerhet, skriver FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.