Bank of England beholder den allerede rekordlave renten på 0,5 prosent, men signaliserer at det kommer stimuleringstiltak i august, ifølge Bloomberg.

I forkant av avgjørelsen var det ventet med 86 prosent sannsynlighet at den engelske sentralbanken ville gjennomføre et rentekutt, meldte nyhetsbyrået.

Pundet styrket seg umiddelbart mot euro etter offentliggjøringen, men effekten har siden avtatt noe.

- Vi ventet uendret rente, men markedet hadde priset inn et kutt, fastslår seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets.

- Samtidig sier sentralbanken ganske klart at det kommer stimulanser allerede i august, sier han.

Vil vurdere

Avgjørelsen torsdag kommer i kjølvannet av britenes EU-avstemning.

- Komiteen vil i den kommende perioden vurdere hvordan de økonomiske utsiktene har utviklet seg i lys av folkeavstemningen, og vil publisere nye prognoser i sin inflasjonsrapport 4. august, heter det i en pressemelding fra sentralbanken.

Åtte av ni medlemmer var mot et rentekutt, opplyses det.

- Sentralbanken har tid på seg til å gjøre en litt grundigere analyse av brexit-effekten. Foreløpig er det for tidlig til å se noe, men det blir spennende å følge med på dette fremover, sier Magnussen.

Heller ikke Nordea Markets forventet en renteendring fra den engelske sentralbanken torsdag.

- Markedet har ikke gått helt bananas. Det indikerer at det største sjokket har på mange måter lagt seg, og at sentralbanken ikke er så bekymret som veldig mange hadde trodd. Nå vil de bruke tid på å få bedre oversikt, sier analytiker Thina Saltvedt i meglerhuset.

Avventer lettelser

Sentralbanksjef Mark Carney hadde i forkant varslet pengepolitiske lettelser, men det var knyttet usikkerhet til om renten ville senkes nå eller ved neste rentemøte i august.

Det var også ventet at kvantitative lettelser, som kjøp av statsobligasjoner, ville innføres. 

Ni av ti medlemmer stemte imidlertid for å holde rammen for verdipapirprogrammet uendret på 375 millarder pund.

Pundet styrket seg til det høyeste nivået på en uke like før utfallet ble kjent. En halvtimes tid før rentebeslutningen kostet ett pund 1,3250 dollar og 1,1940 euro. I skrivende stund er kursene på henholdsvis 1,3355 og 1,1972.

- Nå har det politisk roet seg litt i Storbritannia. Vi ser i dag ingen store nyheter som frem mot august skal drive kursen veldig i den ene eller andre retningen, sier Magnussen.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.