Sentralbanksjef Mark Carney i Den britiske sentralbanken Bank of England (BOE) indikerte under en tale tirsdag at sentralbanken trolig vil sette opp styringsrenten nesten vår.

Det melder Bloomberg News.

Under en tale under den årlige Trade Union Conference i Liverpool, sa Carney at det ville være riktig med «en forsiktig økning i renten hvis den britiske økonomien fortsetter å ekspandere» ifølge Bloomberg News.

- Hvis rentene har den utviklingen som markedene venter, altså en gradvis økningen fra våren av, vil inflasjonen nå toprosentsmålet og 1,2 millioner jobber vil bli skapt. Med andre ord vil vi da ha klart vårt mandat, sa Carney.

Den britiske økonomien har så langt i år gjort det best av G7-landene, men BOE har så langt hatt fokus på arbeidsmarkedet og lønninger. To av medlemmene på sentralbankstyret har imidlertid stemt for en økning i renten på siste rentemøte.

Konsumprisveksten i UK er på 1,6 prosent.

Carney sa også at han venter reell lønnsvekst i Storbritannia i løpet av 2015.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.