Sparebanken Vest vil redusere antall bankkontor fra 44 til 35 og antall årsverk med rundt 100 innen utgangen av 2016.

Tiltakene ventes bidra til at banken når sine finansielle mål for 2016 som er egenkapitalavkastning på over 11 prosent og ren kjernekapital på 14,5 prosent ved utgangen av 2016.

- Endringene vil bidra til at Sparebanken Vest har et godt utgangspunkt for å oppnå så vel bankens finansielle mål som samfunnsoppdraget i en mer digital fremtid, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest i en melding tirsdag.

Omstillingen vil også innebære etablering av nye betjeningskonsepter og ny direktebank, samt økt automatisering og anvendelse av robotteknologi som vil gi forenkling av bankens arbeidsprosesser.

Venter større tap

Sparebanken Vest venter at tapsnedskrivninger for 2016 ventes å øke noe til et sted mellom 250-300 millioner kroner.

Banken vil i løpet av 2016 ha restruktureringskostnader på om lag 110 millioner kroner knyttet til endringer tiltak for å bedre driften.

De annonserte tiltakene skal sikre flat kostnadsutvikling også i 2016 og 2017.

Sparebanken Vest har en målsatt maksimal utlånsvekst på fem prosent i personmarkedet og 2,5 prosent i bedriftsmarkedet for 2016.

Betydelig utbyttereduksjon

Den Bergen-baserte vestlandsbanken fikk et resultat på 341 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal 2015, mot et resultat på 356 millioner i samme periode året før, opplyser banken tirsdag.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter i perioden ble 591 millioner kroner (603).

Resultat for perioden ble 266 millioner kroner (278). Banken tok nedskrivninger på utlån og tap på garantier på 81 millioner kroner i kvartalet (25).

Sparebanken Vest har en ren kjernekapital (Basel 1 gulv) på 13,7 prosent ved utgangen av fjerde kvartal.

Styret i banken foreslår utbytte på 1,10 kroner per egenkapitalbevis for 2015, mot fire kroner i 2014

Følg markedet på DN Investor HER

Les også: - Norge bør delta i oljekutt

- Dette er en krise for norsk økonomi

- De som skal slå av lyset på norsk sokkel, de er ennå ikke født (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Clinton: - Takk, Iowa!
Clinton: - Takk, Iowa!
Det ble svært jevnt mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders i Iowa mandag. De to kandidatene fikk begge omtrent 50 prosents oppslutning, med Clinton et ørlite hestehode foran da anslagsvis 99 prosent av stemmene var telt opp.
00:44
Publisert: