Styret i BN Bank har besluttet å rendyrke banken som personmarkedsbank og å avvikle bedriftsmarkedsvirksomheten som består av utlån til næringseiendom, ifølge en melding tirsdag.

Sparebank 1 Midt-Norge-sjef og BN Bank-styreleder Finn Haugan påpeker at finansiering av næringseiendom har vært god forretning for BN Bank i mange år.

- Dagens særnorske kapitalkrav gjør at banker som BN Bank må stille mer kapital bak hver krone som lånes ut til lavrisiko-næringseiendom enn utenlandske banker. Den høye kapitalkostnaden gjør at vi har besluttet å bygge ned aktiviteten i bedriftsmarkedet, sier han.

Finans Norge reagerer sterkt: Frykter næringslivet vil lide

BN Bank er en del av Sparebank 1- alliansen, der Sparebank 1 SR-Bank 23,5 prosent. SR-Bank mener det er ingen utsikter til at det særnorske kapitaldekningsregelverket vil bli endret.

"Følgelig vil lønnsomheten forbli for lav som følge av at prisene settes av aktører med andre rammebetingelser", skriver SR-Bank i en separat melding.

SR-Bank vil videreføre sitt eierskap i BN Bank og vil bidra til at virksomhetsendringen gjennomføres på en måte som sikrer kreditorenes interesser, kundene og de ansatte på en best mulig måte, fremgår det.

BN Bank har i dag omlag 800 bedriftsmarkedskunder og 32 milliarder kroner i lån til næringseiendom under forvaltning fordelt mellom selskapene BN Bank ASA, Bolig- og Næringskreditt AS (BNkreditt) og OMF-selskapet SpareBank 1 Næringskreditt ASA.

Nedbygging av utlånsporteføljen til bedriftsmarkedet vil også resultere i at lån med sikkerhet i næringseiendom, som er solgt og overført Sparebank 1 Næringskreditt, fases ut, fremgår det.

Les også: - Beijing i krisemodus
Vardia selger distribusjonen

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.