Næringsminister Monica Mæland (H) forstår at folk stiller spørsmål ved statens eierrolle i DNB, som legger ned halvparten av filialene. Men, det er styret som tar slike beslutninger, understreker hun.

Storbanken kunngjorde onsdag at den reduserer antall kontorer i Norge fra 116 til 57. Det fører til at rundt 600 ansatte mister jobben.

Les også: Disse DNB-filialene legges ned

– Jeg skjønner at folk stiller spørsmål ved statens rolle som eier i en sak som dette. Men det er bred politisk enighet om at det er styret som tar slike beslutninger, ikke Nærings- og fiskeridepartementet eller Stortinget, skriver Mæland i en uttalelse til NTB.

– Jeg har stor forståelse for at situasjonen er svært vanskelig for dem som mister jobben, legger hun til.

Staten ved Nærings- og handelsdepartementet er klart største eier i DNB, med en andel på 34 prosent, ifølge aksjonæroversikten til bankkonsernet.

Les også:
DNB sier opp 600 ansatte

Bankansatte får to årslønner for å slutte  

Se DN Tv: Mener sjokk brer seg raskere
Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:

Bankansatte får to årslønner for å slutte
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.