–Jeg ser ingen holdepunkter for at staten fortsatt skal ha et eierskap i DNB. Tvert imot viser denne saken at det er viktig å sørge for god styring gjennom lovverk og tilsyn, sier Stensland til NTB.

Staten ved Næringsdepartementet eier i dag 34 prosent av aksjene i DNB.

Stensland står foreløpig alene om utspillet, men er forundret over at ikke andre har kommet på banen med dette synspunktet tidligere.

– Vi må ta denne debatten. Det er ikke hensiktsmessig å styre en bank gjennom Stortinget, sier han og peker på at et flertall av bankene i Norge er private.

– Finansielt er det ikke mye å tjene på å selge, men man vil få mye renere linjer. Jeg ser heller ikke hva slags nytte staten har av eierposten i DNB, sier Stensland.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg

VG: DNB-topp visste om skatteparadis

DNBs styreleder utelukker ikke at noen må gå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Bård Bjerkholt: - DNB har sovet i timen
Denne saken bør få konsekvenser for DNB, sier DNs kommentator. Han tror styrets tillit til Rune Bjerke er svekket.
02:22
Publisert: