Flere mindre banker har i det siste kuttet renten. Fredag fulgte BN Bank opp og satte nominell rente ned til 2,6 prosent.

– Vi kutter ned til det nivået DN har dokumentert er gullrenten til endel andre banker. Vi må sørge for at vi fortsatt er attraktive, sier administrerende direktør Gunnar Hovland.

DN har de siste ukene oppfordret folk til å sende inn sine boliglånsrenter, og de første 3000 rapportene har tydelig vist at mange banker har såkalte gullrenter, som ligger langt under offisiell rente, forbeholdt enkelte kunder.

Også Skandiabanken kuttet renten nylig, til 2,67 prosent, og disse to bankene topper listen på Finansportalen.no for lån over to millioner kroner, med 75 prosent sikkerhet og uten spesielle programmer eller medlemskap. Opp til veiledende rente i storbankene Nordea og DNB er det 0,65 prosentpoeng – eller 0,3 prosent hvis man ser på deres produktpakker for folk med god økonomi.

Dette er imidlertid ikke disse bankenes beste renter. DN har hundrevis av rapporter fra folk som får 2,8 til 2,6 prosent, og noen enda lavere.

– Jeg må si differansen mellom offisielle renter og det som ble rapportert, er overraskende stor, sier Hovland i BN Bank.

DNB skal være konkurransedyktig på pris, understreker kommunikasjonssjef Even Westerveld.

– Vi følger med og vurderer fortløpende situasjonen, men kan ikke si hva eller når vi gjør noe, sier han.

Han mener banken konkurrerer på service i tillegg til pris, og at det er stor forskjell på rene nettbanker og de som har filialer i hele Norge.

– Vi kan ikke si noe om hva vi gjør med renten før vi gjør det, men vi følger situasjonen nøye, sier kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Nordea.

Hun viser til at de har to listepriser, og ellers individuell prising.

– Kundene ligger i spennet fra 2,6 og oppover, sier hun.

Aller beste rente på Finansportalen er når 1,95 prosent, men den er forbeholdt folk som vil flytte til Etne eller Tysnes. For landsdekkende tilbud er Boligkreditt.no lavest med 2,4 prosent for lån over fire millioner kroner.

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.