Noen av eurosonens største banker vil ha behov for å hente ytterligere og bedre egenkapital som følge av en innskrenking av enkeltland unntatt knyttet til kapitalregler.

Det sier Danièle Nouy, som leder Den europeiske sentralbankens (ESB) banktilsyn, til Financial Times.

Uttalelsens faller i et intervju der den tidligere franske sentralbanklederen tar til orde for ny lovgivning i arbeidet med å harmonisere 150 ulike nasjonale variasjoner i kapitalregler.

- Enkelte banker vil forsatt ha behov for mer kapital, sier Nouy.

Blant banker som nylig har fulgt oppfordringen er spanske Banco Santander, som hentet inn 7 milliarder euro i januar. Italias Monte dei Paschi di Siena, som har fått hardest stryk i de europeiske stresstestene, økte  sin planlagte kapitalinnhenting med 20 prosent til 3 milliarder euro denne måneden.

Les også:
Cameron sender rådgivere til Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.