Finansdepartementet holder motsyklisk kapitalbuffer uendret.

Det opplyser Finansdepartementet fredag.

Norges Bank rådet departementet å holde bufferen uendret, mens Finanstilsynet tok til ordre for at kravet bør settes opp til 1,5 prosent med virkning fra 31. mars 2016.

Departementet begrunner sin beslutning med at det er utsikter til avmatning i norsk økonomi, og at norske banker etter gjeldende krav uansett må bygge opp egenkapital fremover.

«Utviklingen i boligmarkedet trekker isolert sett i retning av å øke kravet til motsyklisk kapitalbuffer. Fortsatt sterk vekst i boligprisene, som igjen vil kunne forsterke oppgangen i husholdningenes gjeld relativt til deres inntekter, kan gi grunnlag for senere å øke kravet til motsyklisk kapitalbuffer», heter det.

Norges Bank mener at dersom det fortsatt er sterk vekst i boligprisene og tiltakende kredittvekst vil det være aktuelt å gi råd om et høyere krav til motsyklisk buffer med virkning fra sommeren 2016.

Finanstilsynet mener utviklingen siden desember 2014 har bekreftet at temperaturen i boligmarkedet er høy, og at veksten i husholdningenes gjeld fortsatt er sterk.

«Finanstilsynet fastholder sin vurdering fra 11. desember 2014 når det gjelder motsyklisk kapitalbuffer, og mener derfor at den motsykliske kapitalbufferen bør fastsettes til 1,5 prosent med virkning fra 31. mars 2016», heter det i brevet fra tilsynet.

Les også: 15 advokater mistet bevillingene i fjor
Asia i dag: Når dårlige nyheter blir gode

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.