I 2010 ble den tidligere Societe Generale-traderen Jerome Kerviel (37) dømt til tre års fengsel for å på egenhånd ha påført banken et tap på 4,9 milliarder euro. 

Han ble også dømt til å betale tilbake hele beløpet til banken.

I oktober 2012 forkastet en domstol i Paris anken fra den Kerviel slik at dommen blir stående.

Men Kerviel mener han er uskyldig dømt og har ikke gitt seg. 

Etter flere års forberedelser og utallige anker skal saken denne uken behandles i den siste appellinstansen. Taper han er det fengselet som venter.

Fra Roma til Paris

Før avslutningen på den mangeårige rettsaken er Jérôme Kerviel imidlertid valgt en ganske oppsiktsvekkende strategi for å få snudd saken, skriver epn.dk.

Den tidligere traderen begynte i slutten av februar en protestmarsj på 1400 kilometer fra Roma til Paris for å skape oppmerksomhet på det han ifølge Blomberg News kaller "finansverdenens tyranni"

Den lange gåturen startet etter at Kerviel hadde et kort møte med Pave Frans, som tidligere har kritiseret moderne kapitalisme for dens "avgudsdyrkelse av penger".

- Han er blitt fratatt alt de siste seks årene, men ikke dette; han er en fri mann. Det er en tur for å møte folk, krysse vakre steder og viderebringe ordet fra den hellige fader, sier David Koubbi, Jérôme Kerviels advokat, ifølge Bloomberg.

Tross sin rolle i saken er Kerviel nærmest blitt en kultfigur i Frankrike. Etter at saken ble avslørt anså 77 prosent ifølge en meningsmåling at han var et offer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.