En tidligere ansatt i den britiske banken HSBC er dømt til fem års fengsel for næringsspionasje, melder et sveitsisk nyhetsbyrå.

43 år gamle Herve Falciani jobbet som en IT-spesialist i HSBC, er en fransk-italiensk statsborger som avslørte det som omtales som SwissLeaks-skandalen.

Falciani sto tiltalt for industrispionasje, datatyveri og brudd på Sveits' banklovverk, og ble fredag dømt in absentia – uten å være til stede i rettssalen– til fem års fengsel i byen Bellinzona sør i Sveits, melder det sveitsiske nyhetsbyrået ATS.

Han lekket dokumenter som viser hvordan HSBCs sveitsiske avdeling skal ha bistått mer enn 120.000 kunder over hele verden til å gjemme unna 180,6 milliarder euro (1.675 milliarder kroner) fra skattemyndighetene.

HSBC har innrømt at det har skjedd feil, men forsvarer seg med at dataene stammer fra før deres sveitsiske virksomhet var fullt integrert i konsernet etter oppkjøpet i 1999.

Les også:
Lunken fart og halv dag på Wall Street
Meglerhus: Hverken han eller andre vil levere oljekutt neste uke
Flyskatt kan legge ned Rygge flyplass
 

Se DN Tv: Se traileren fra Spielbergs seneste spiondrama

Se trailer: «Bridge of Spies»
Se trailer: «Bridge of Spies»
02:32
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.