Hver fjerde kunde er misfornøyd med banken sin, viser en undersøkelse EPSI Norge har gjort om den norske bankbransjen.

Kundetilfredsheten blant bankkundene i personmarkedet er på sitt laveste på fem år.

– Studien viser at hver fjerde bankkunde er misfornøyd. Men likevel oppgir ni av ti at de neppe kommer til å bytte bank det neste året, sier daglig leder Fredrik Høst i Epsi Norway

Skandiabanken på topp-igjen

Årets kundetilfredshetsstudie fra EPSI viser at det fortsatt er Skandiabanken, Handelsbanken og de 75 lokalbankene i Eika-alliansen som har de mest fornøyde kundene.

– Det er interessant at bankene i tet har helt forskjellig tilnærming til markedet. Mens Skandiabanken er en ren internettbank, satser både Handelsbanken og Eika-bankene på et personlig bankkonsept med rådgivning og lokal tilstedeværelse, sier Fredrik Høst

- Kundene i disse bankene er de mest kravstore, men samtidig viser målingen at bankopplevelsen i stor grad møter deres krav og forventninger, heter det i rapporten.

DNB, Danske Bank og Nordea utgjør bunnsjiktet. Hverken på topp eller bunn av listen er det store endringer fra i fjor.

Undersøkelsen viser også at bare et fåtall oppfatter det som vanskelig å skifte bank.

- Kombinasjonen av dette burde tale for at flere bytter bank i tiden som kommer, kommenterer EPSI, men slik er det altså ikke. 9 av 10 i undersøkelsen regner med at de er kunde i samme bank om ett år.

Lønn og utdannelse avgjør

Jo mer du tjener og jo mer utdannelse du har, jo større er risikoen for at du er misfornøyd med banken. Studenter er jevnt over godt fornøyd med banken sin.

I bedriftsmarkedet er det bankene i Eika-alliansen som kommer best ut.

– Forskjellen mellom bankene er mindre enn tidligere, noe som i all hovedsak skyldes at Nordea kan vise til en signifikant fremgang, sier Høst.

Undersøkelsen er gjennomført i august og september av Norstat Norge ved i overkant av 2000 personintervjuer og 15000 bedriftsintervjuer.

Les også:

Bankvirksomhet i annerledeslandet dnPlus

- Nå kan vi nok unne oss en periode der vi er litt mindre bekymret  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.