Den nederlandske regjeringen avviste Nordeas forslag om å fusjonere med ABN Amro.

Det opplyser en ikke-navngitt person med kjennskap til saken, ifølge Bloomberg News torsdag kveld.

Nyhetsbyrået viser til at den nederlandske avisen NRC Handelsblad torsdag meldte om forslaget fra Nordea og viste til et myndighetsdokument fra den nederlandske finansministeren Jeroen Dijsselbloem.

Nordea opplyses at bankens fokus er på endringene som nå gjøres internt, ifølge en Nordea-melding fredag.

Banken viser til at den nederlandske finansavisen NRC torsdag kveld spekulerte om en fusjon mellom Nordea og ABN Amro. Andre internasjonale medier har fulgt etter.

- Nordea kommenterer aldri rykter eller spekulasjoner, og det gjør jeg heller ikke denne gangen, sier konsernsjef Casper von Koskull, og legger til:

- Det eneste vi fokuserer på, er endringene vi nå gjennomfører i Nordea, inklusive store prosjekter som forenklingsprogrammet og arbeidet med bedriftskulturen vår.

Les også: Norwegian rekrutterer amerikanske piloter

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bjerkholt: - De som tjener minst får den største skattelettelsen
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hva årets statsbudsjett betyr for deg og meg.
02:17
Publisert:
 

Jensen: - Miljøbevegelsen har et ensidig fokus
Finansministeren svarer på kritikken fra Miljøbevegelsen.
02:43
Publisert: