Styret i Nordea Bank AB har utnevnt Casper von Koskull (54) til ny administrerende direktør og konsernsjef, kommer det frem i en pressemelding tirsdag.

RYKKER OPP. Ny Nordea-sjef, Casper von Koskull.
RYKKER OPP. Ny Nordea-sjef, Casper von Koskull. (Foto: Nordea)

Samtidig blir Torstein Hagen Jørgensen (50) ny Group Chief Operating Offiser og visekonsernsjef.

- Med utnevnelsen av Casper von Koskull og Torsten Hagen Jørgensen sikrer vi et ideelt lederteam for Nordea også i fremtiden med kombinasjonen av relasjonsbank-kompetanse og operasjonell kompetanse i verdensklasse, sier styreleder Björn Wahlroos i meldingen.

Det har lenge vært kjent at forholdet mellom styrelederen og avtroppende konsernsjef Christian Clausen (60) har vært betent.

Danske medier skrev før sommeren at Nordea-styret hadde iverksatt prosessen med å finne Clausens etterfølger.

Les også: Nordeas toppsjef henger i en tynn tråd

Dette var noe etter Nordeas kapitalmarkedsdag i London, der Clausen informerte om storbankens nye finansielle mål, som Wahlroos ifølge Dagens Industri omtalte som «bullshit».

I dag takker imidlertid Clausen for innsatsen, som nå blir nominert som styremedlem i det finske forsikringskonsernet Sampo, der Wahlroos (61) også er styreleder og en betydelig aksjonær.

- Hans lederskap, kundefokus og internasjonale perspektiv er uten sidestykke i banksektoren, sier styrelederen.

- Jeg respekterer hans beslutning om å fratre som konsernsjef nå, og jeg ønsker ham lykke til med neste fase av hans aktive karriere, sier Wahlroos.

Koskull har tidligere begynte i Nordea i 2010. Før dette har han vært innom flere internasjonale banker, blant annet som administrerende direktør i Goldman Sachs.

Tidligere konsernsjef Christian Clausen fratrer stillingen etter mer enn åtte år som konsernsjef i Nordea. Han vil fortsette i en rådgiverrolle i Nordea ut 2016.

Endringen trer i kraft 1. november 2015, ifølge meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Kinesere luksusshopper i Norge

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: