Nordea og Danske Bank går sammen om mobilbetalingstjenesten MobilePay, og inviterer samtidig andre banker inn i samarbeidet, ifølge en melding torsdag.

Nordea og Danske Bank vil fra nå av være likeverdige distribusjonspartnere av MobilePay, opplyses det. Dette betyr også at Nordea dropper sin egen tjeneste, Swipp, ifølge børsen.dk.

"Målsetningen er å gjøre MobilePay til den mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden", heter det.

MobilePay inviterer samtidig alle interesserte danske, norske og finske banker til å delta i partnerskapssamarbeidet rundt betalingsplattformen.

- Med MobilePay har vi mulighet til å gi nordiske brukere og bedrifter et av verdens mest utbygde mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke utbredelsen og samtidig får MobilePay økt muskelkraft til å akselerere innovasjonen, slik at vi kan sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter i meldingen.

Det forventes at flere andre banker i Danmark, Norge og Finland vil beslutte å delta i partnerskapssamarbeidet rundt MobilePay.

Danske Bank går derfor nå i gang med å organisere MobilePay som datterselskap med et selvstendig styre.

Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank opplyser overfor DN et felles distribusjonsselskap for Mobile Pay vil bli opprettet i hvert av de nordiske markedene, eiet av Danske Bank og Nordea med hver sin halvpart. Norge er først ut, ifølge ham.

Banken vil samtidig gå bort fra å merke MobilePay som «by Danske Bank», fremgår det.

DNB har tidligere lansert en lignende mobilbetalingstjeneste, kalt Vipps. Løsningen ble lansert like i forkant av den norske lanseringen av MobilePay, og har blitt raskt populær (se grafikk). Danske Bank var imidlertid først ute med å tilby en gratis løsning, noe DNB var rask til å følge opp.

Bakgrunn: Trapper opp krigen om mobilbetaling og Tjener ikke penger på Vipps dnPlus

Sparebank1-gruppen tilbyr også en lignende tjeneste, mCash, en betalingsløsning som banken kjøpte for tolv måneder siden.

Les også: Norge har solgt SAS-aksjer for 132 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: