Nordea slutter seg til Danske Bank og blir likeverdig distribusjonspartner i den mobile betalingsløsningen MobilePay, opplyser bankene torsdag. Samtidig inviteres alle interesserte banker i Norden til å slutte opp om løsningen.

Leder for DNBs mobile betalingstjeneste, Vipps, Rune Garborg, er ikke overrasket.

- Aktørene blir større og konkurransen kommer til å bli enda hardere. I tillegg kommer det internasjonal konkurranse, og vi venter at Facebook og Apple kommer til å tilby betalingstjenester i Norge om ikke altfor lang tid. Og kanskje kommer det andre, men vi vet ikke, sier Garborg til Dagens Næringsliv.

Utviklingsdriver

Nøkkelordet er distribusjonskraft mener DNB-toppen og viser til at MobilePay har samme sterke markedsposisjon i Danmark som Vipps i Norge (se grafikk).

Selv om et samarbeid på infrastruktur kan være logisk, tror Garborg at det vil være det beste for kundene om det er konkurranse om å lage de beste løsningene.

- Grunnen til at utviklingen skjer så sterkt som nå, er den sterke konkurransen. Hadde man etablert én felles mobilbank for hele Norden så hadde det vært en dårligere løsning for sluttbruker, sier han.

Skal komme overalt

Vipps har gått fra vennebetaling til betalinger for lag, foreninger og bedrifter. Samtidig kommer netthandel for fullt, som nylige avtaler mellom Vipps og elektronikkjempene Elkjøp og Expert illustrerer.

Innen kort tid skal det være mulig å bruke Vipps i alle betalingssituasjoner, påpeker DNB-toppen.

- Det blir utrolig spennende fremover. Det som er interesseant er at det skjer noe fra uke til uke. Det er bevegelse hele veien, og det dreier seg om utvikle produkter og tjenester raskest, sier Garborg.

- Men, tjener dere penger på dette?

- Nei, jeg må være ærlig på det, vi gjør ikke det nå. Men, innenfor nettbetaling, innenfor regningsbetaling og innenfor andre deler av betaling vil det være mulig å tjene penger. Samtidig som vi tilbyr bedriftene veldig konkurransedyktige priser og tjenester, sier Garborg.

Han understreker at vennebetaling via Vipps vil forbli gratis.

DNBs mobilbetalingstjeneste Vipps ble lansert like i forkant av den norske lanseringen av MobilePay i 2015, og har blitt raskt populær (se grafikk).

Bakgrunn: Trapper opp krigen om mobilbetaling og Tjener ikke penger på Vipps dnPlus

Sparebank1-gruppen tilbyr også en lignende tjeneste, mCash, en betalingsløsning som banken kjøpte for tolv måneder siden.

Les også: Norge har solgt SAS-aksjer for 132 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: