Nordea har fastsatt nye finansielle mål for perioden 2016-2018 i forbindelse med kapitalmarkedsdagen i London onsdag.

Selskapet har nå mål om at den gjennomsnittlige kostnadsveksten skal være lavere enn én prosent, et utdelingsforhold på minst 75 prosent, og en avkastning på egenkapitalen over gjennomsnittet for nordiske konkurrenter, ifølge en melding.

- Kostnads- og kapitaleffektivitet skal forsatt være en integrert del av driftsmodellen vår. Det gjør at vi kan frigjøre ressurser til investeringer i fremtiden og oppnå attraktiv og stabil avkastning i en situasjon med lav vekst, sier Nordea-sjef Christian Clausen i en kommentar.

Nordea har også et mål om stort sett uendrede risikovektene eiendeler, og at kjernekapitaldekningen skal omfatte en kapitalbuffer på 50-150 basispunkter over kravet i regelverket.

Samlet forventes dette å gi en årlig total utbyttevekst på over ti prosent.

Nordea fikk nylig skarp kritikk av det svenske finanstilsynet for sitt mangelfulle arbeid mot å forhindre hvitvasking av penger.

Les mer: - Har i prinsippet sluppet gjennom hva som helst

Finansinspektionen ila også banken den største boten det er mulig å gi - 50 millioner svenske kroner.

Den massive direktørflukten som har ridd Nordea de siste årene har Finansforbundet i Danmark, de bankansattes fagforening, blitt ansett som en direkte konsekvens av Nordea-ledelsens beinharde spareprogram.

Også i Nordea i Norge har det vært bråk rundt bankens store kostnadskutt.

I april ifjor gikk kommentarfeltet i Nordeas intranett varmt etter at bankens danske konsernsjef Christian Clausen la ut en artikkel om kostnadskutt.

En kilde ansatt i Nordeas norske virksomhet uttalte følgende til DN ifjor våres:

- Her ser det nesten ut som at vi skal kjøpe blyantene våre selv. Det går over alle støvleskaft.

Samtidig skuffer Nordea inn penger.

Banken tjente 1,4 milliarder euro på driften i årets første tre måneder, opp fra 1,1 milliarder euro i samme periode ifjor.  For fjoråret ble driftsresultatet 4,3 milliarder euro, en økning på fem prosent fra 2013.

Les også:
Fifa-topper arrestert
Arctic deler ut mer enn det tjente  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.