– Jeg synes de store bankene, som DNB, opererer på en sleip måte. De spekulerer i at folk ikke skal ringe og prute, slik at de som ikke gjør det fortsetter å ha for høy rente. Slik tjener de penger, sier kommunikasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken til VG.

Mens de to mindre bankene hevder å tilby «alle den best mulige renten», beskylder de sine større konkurrenter i DNB, Nordea og Danske Bank for bevisst å favorisere i en liten gruppe gullkunder på bekostning av «den store flokken».

– De blir behandlet som kveg. Kvegflokken er blitt de store forretningsbankenes melkekyr – for å finansiere lav rente til «gullkalvene», sier banksjef Gunnar Hovland i BN Bank.

«Helt useriøs kritikk», mener informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

– DNB er bank for alle, men vi gjør en individuell vurdering ut ifra betjeningsevne, sikkerhet og andre forhold, som gjør at noen får litt bedre rente enn andre. Vi mener det er urettferdig at kunder med trygg økonomi skal subsidiere kunder med større usikkerhet, sier han.

Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank «finner det noe vanskelig å ta dette seriøst», og antyder at utspillet er en del av en opportunistisk pressestrategi for å spare penger på markedsføring.

I Nordea legger man ordinære kundevurderinger til grunn når rentenivået fastsettes, ifølge kommunikasjonsrådgiver Synne Ekrem.

Les også:
Låntagere styrer pengepolitikken
Asia i dag: Vil straffe kinesisk piratbasar
Sjeføkonom: - Ideelt tidspunkt å fjerne skattefradrag på gjeldsrenter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.