Sparebank 1 Midt-Norge frykter oljesmellen skal ramme næringslivet på nordvestlandet og i Trøndelag enda hardere, og øker tapsforventningene.

- Vi bygger opp en buffer mot en negativ eskalering av situasjonen innen olje- og offshoresektoren. Vi vet like lite som alle andre om hvordan det egentlig skal gå, men vi bygger reserver for å ta høyde for at situasjonen blir verre enn den er i dag, sier Haugan til TDN Finans.

Sparebank 1 SMN legger til grunn at tapsnedskrivningene kan øke til 450-500 millioner kroner i 2016.

- Vi gir ikke guiding for 2017, men vi ønsker nå å ta høyde for de situasjonene som kan oppstå i 2016, sier Haugan.

Sparebank 1 SMN er helt trygg på at de vil nå deres mål på en ren kjernekapitaldekning på 14,5 prosent.

- Vi mener at vi har nok ting vi kan gjør for å nå det. Nå er det viktigst å begrense veksten for næringslivslån, sier Haugan.

Ifølge toppsjefen har ett av engasjementene banken var bekymret for forrige kvartal har blitt løst permanent.

Når kundene selger båter så har det også skjedd til priser som er høyere enn de har lagt til grunn, opplyste selskapet under kvartalspresentasjonen.

Den rene kjernekapitaldekningen var uendret på 13,6 prosent i kvartalet. Finansdirektør Kjell Fordal er også trygg på målet for ren kjernekapitaldekning vil nås i 2016.

- Dette er svært sensitivt for utlånsvolum til bedriftsmarkedet. Det er en for høy vekst i bankens utlån og for liten nedgang i BN-bank for å kompensere, sier Fordal.

Han sier videre at de skal komme ned på negativ utlånsvekst til bedriftsmarkedet i løpet av året.

Sparebank 1 Midt-Norge la før helgen  frem et resultat før skatt på 383 millioner kroner i første kvartal 2016, mot 567 millioner kroner i samme periode året før.

Netto renteinntekter utgjorde 469 millioner (467), mens netto provisjons- og andre driftsinntekter ble 401 millioner (377).

Tap på utlån og garantier var 170 millioner kroner i kvartalet (22).

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Kina femdobler oljelagrene under oljekrisen

Oljegiganter dropper fusjonsplaner

Puerto Rico misligholder statsgjeld (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Trumps utenrikspolitikk: - America first
Donald Trump vil ruste opp de amerikanske væpnede styrkene om han blir president. De andre NATO-landene må betale sin del, hvis ikke må USA la disse landene forsvare seg selv, vi har ikke noe valg, gjentok Trump i en ventet tale om utenrikspolitikk.
02:06
Publisert: