Handelsbanken i Norge fikk et driftsresultat i første kvartal på 525 millioner norske kroner, mot 505 millioner i tilsvarende periode i fjor.

På konsernnivå, der alt er oppgitt i svenske kroner, tydet tallene på at driftsresultatet falt i denne perioden.

- Tallene i norske kroner viser bedre hvordan det går med den norske virksomheten, korrigert for valutaendringer og andre justeringer, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre til TDN Finans.

I første kvartal steg inntektene til 913 millioner kroner, mot 899 millioner første kvartal i fjor.

- Volumet har vokst kraftig på utlån, og det har kompensert for fallende marginer. Størst er veksten i bedriftsmarkedet, der vi har hatt en vekst på rundt 5 prosent i første kvartal, sier Sæthre.

I konsernrapporten oppgis driftsresultatet for Handelsbanken Norge til 492 millioner svenske kroner i første kvartal 2016, mot 535 millioner kroner i samme periode året før.

Norge-virksomheten hadde samlede driftsinntekter på 895 millioner svenske kroner i kvartalet (967), og kreditt-tap på 103 millioner (95).

Handelsbanken-konsernet fikk et driftsresultat på 4.967 millioner svenske kroner i første kvartal 2016, mot 4.955 millioner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport onsdag.

Analytikere hadde på forhånd ventet et driftsresultat på 5.266 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Netto renteinntekter var 6.795 millioner (6.916), mens de på forhånd var ventet til 6.877 millioner.

Netto kredittap var 187 millioner (305), mens det på forhånd var ventet tap på 406 millioner.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Seier til Trump og Clinton i New York

Asia i dag: - Et eksistensielt øyeblikk for Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Norge åpnet Nasdaq
-Føltes allright å starte Nasdaq-handelen
00:55
Publisert: