DNB planlegger å kutte ned på vikarbruken.

- Vi har et for høyt vikarbruk, og vil få ned vikarbruken med et tresifret antall, sa konsernsjef Rune Bjerke under presentasjonen av bankens førstekvartalstall torsdag morgen.

Over i faste stillinger

Overfor DN begrunner Bjerke vikarkuttet slik:

- Vi vil ha ned vikarbruken fordi vikarbruk bør være begrunnet i et midlertidig behov og ikke et vedvarende behov for innsatsen til vikarene.

- Når vi analyserer bruken ser vi at begrunnelsen for vikarer ikke alltid er like god. Når vikarer i henhold til lov og forskrift koster minst like mye som en fast ansatt, får du en større grad av tilknytning og lojalitet enn vikarer. Mange vikarer gjør en fantastisk innsats i DNB, men jeg tror at omfanget bør målrettes i forhold til det reelle behovet, sier han.

Banken vil nå forsøke å konvertere flere av vikariatene til faste stillinger.

- En del av vikariatene kan bli til faste stillinger, og i stedet for å la dem gå på vikariater vil vi ansette dem, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN.

Usikkert antall

Foreløpig er det usikkert hvor mange vikariater som blir redusert og hvor mange som ansettes. Banken vurderer å gå ut med endelig antall etter første halvår.

Bjerke understreker at han uansett tror på reduksjon av antall ansatte i tiden fremover.

- Vi har først og fremst et mål om å bli mer effektive i måten vi betjener kunder på hver dag, og så tilpasse bemanningen etter det. Det vi har sett er at mange av tiltakene vi har gjort har redusert antall ansatte i større grad enn vi trodde, sier DNB-sjefen og tilføyer:

- Vi vil hele tiden tilpasse bruken av vikarer og konsulenter for å tilpasse oss konkurransen, være effektive og ha et godt tilbud. Vi har ikke noe mål på antall reduksjoner i bemanningen, men jeg tror at man vil fortsette å se en slik reduksjon i alle banker.

Vikarkuttene gjelder i flere deler av konsernet.

- Det gjelder alt fra å være ute i filialer, sitte på kundesenter og være på datasenteret på IT-siden, sier Bjerke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.