Det skal gjøre skiftet lettere og øke konkurransen.

Forslaget om såkalt kommer i finansmarkedsmeldingen som legges frem i dag. Der varsles utredning av kostnader og tekniske muligheter før en regel kan komme på plass.

– Dette kan bli det kanskje viktigste virkemiddelet for å få økt konkurranse og reduserte marginer for de norske bankene, sier Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter.

- Må være mulig

Hagesæter aksepterer at gjennomføring må underesøkes nærmere.

- Men dette må være mulig å få til. Mobiltelefonselskapene har jo klart å sørge for at du beholder ditt gamle telefonnummer når du bytter tjenesteleverandør, sier han.

Finanspolitikeren er sikker på at utsiktene til nytt kontonummer - med endring av store antall automatiske bankgirotrekk og lignende - bremser bankbytte og konkurransepress.

70 prosent samme bank

- Jeg kjenner meg igjen selv. Jeg har hatt samme bankforbindelse i 40 år, Jeg har kviet meg for å bytte, selv om jeg har vært irritert på ytelser til ledere. Men jeg vet ikke engang hvordan jeg kan utføre trekkendringer, sier han.

 Ifølge Hagesæter har 70 prosent av alle nordmenn beholdt samme bankforbindelse i mer enn 10 år.

- Derfor er det veldig velkomment med et slikt tiltak som kan øke konkurransen, sier han.

Les også: Regjeringen vil bedre konkurransen i finansmarkedet

 

Mener rentekuttet ble presset frem  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.