Etter at finanskrisen etterlot dem skjelvende i designersko og skreddersydde dresser har finansfolk i storbyene begynt å kle seg langt mer avslappet på jobb, melder Finacial Times.

Tendensen markerer et skifte i flere ulike deler av næringslivssektoren, ifølge undersøkelsen det amerikanske nettstedet har gjort.

Hele 70 prosent av 285 spurte i sektorer utenfor bank og finans svarte at kollegene har fått en langt slappere klesstil etter finanskrisen.

Av 135 spurte i finanssektoren svarte 59 prosent at kollegene deres kler seg mindre formelt. Over halvparten har droppet slipset de siste fem årene.

Betaler dyrt

Men til tross for den avslappende trenden som har spredd seg som ild i tørt gress på blant annet Wall Street de siste årene, er det ikke slik at finansfolk har slakket særlig ned på pengebruken.

Rundt 40 prosent av de spurte oppga at de bruker mellom 1000 og 5000 dollar (6000-30.000 kroner) på jobbantrekkene. Fem prosent bruker også mer.

Logo-dille

Under den kalde vinteren i New York ble til og med de eldste finansfolkene på børsen observert i fleecegensere, rapporteres det i undersøkelsen. Fleecjakkene var da ofte prydet av bankenes logoer.

Også ermeløse boblevester var en hit i finansdistriktene på de kaldeste dagene - da med en logo fra de siste børsnoterte selskapene - som Twitter, melder FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.